誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 13 位訪客

火窩架生 (Claudio Colucci with Ologe - 第48頁)

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

Re: 火窩架生 (牛年大project - 第45頁)

文章發表人 Go4WAR 發表於 2010-04-08, 15:14

Snoopy 寫:
Go4WAR 寫:
marvintai 寫:
Go4WAR 寫:
cocacola99 寫: 一定要上去聽聽 :great:

有無brother想組團尼聽聽?
今次會主力用部musical d既CD機 :devil:

I wish I can hear those speakers.... :clap2hands

我個對未到,代理重未有貨 :ebsmile:
到左call brother :048:

如果唔嫌棄聽對中model, FIVE, 就幾時都得,因為近排有對FIVE係家中作客,煲練得7788,好聽 :a012:

brother用KRK喇叭 :a012:

你相入面果對 speakers 唔係咩? 仲有咩 speakers 未到 :a008: ?

相入便個對係prototype,正式版要等代理 :048:
不過而家都有對FIVE聽住先,有機會你都上尼聽聽,已經好impressive :devil:
CDP:SONY CDP-R10, DAS-R10
AMP: Higher Fidelity
SPK: Ologe ONE, Ologe ZERO, Ologe TEN
SW: Ologe TWENTY
Go4WAR
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-23, 00:29

文章發表人 Snoopy 發表於 2010-04-09, 13:09

Go4WAR 寫:
Snoopy 寫:
Go4WAR 寫:
Go4WAR 寫:

I wish I can hear those speakers.... :clap2hands

如果唔嫌棄聽對中model, FIVE, 就幾時都得,因為近排有對FIVE係家中作客,煲練得7788,好聽 :a012:

你相入面果對 speakers 唔係咩? 仲有咩 speakers 未到 :a008: ?

不過而家都有對FIVE聽住先,有機會你都上尼聽聽,已經好impressive :devil:

:a008: :a008: :a008: 點解可以有 prototype 放響屋企咁筍? 唔通你又係 ......... dealerma :038: !
Snoopy
  頭像

2008-07-09, 04:06

文章發表人 Go4WAR 發表於 2010-04-09, 13:21

Snoopy 寫:
Go4WAR 寫:
Snoopy 寫:
Go4WAR 寫:
Go4WAR 寫:

:a008: :a008: :a008: 點解可以有 prototype 放響屋企咁筍? 唔通你又係 ......... dealma :038: !

我做dealma就好lor,聲望wor :ebsmile:
咁arm識得厘間裡便一位財務既人,所以有得玩姐,但一出product都係要經代理 :modlaugh:
最後由 Go4WAR 於 2010-04-09, 13:24 編輯, 總共編輯了 1 次
SPK: Ologe ONE, Ologe ZERO, Ologe TEN
Go4WAR
  頭像

文章發表人 Go4WAR 發表於 2010-04-09, 13:22

:048:
Go4WAR
  頭像

文章發表人 pin 發表於 2010-04-09, 16:33

This brand is carried by Avantgarde (www.avantgardehongkong.com), they also are Kondo (http://www.audionote.co.jp) sole agent.

Use their 27W or 8W tube amp to driver, very good taste
[ 有文化的人不鬧,沒文化的人是湊熱鬧! 一群烏合之眾,傷的是老百姓,亡的是國,失的是信。]

活著一天, 就是有福氣, 就該珍惜。當我哭泣我沒有鞋子穿的時候, 我發現有人沒有腳。

我們不是追求靈性的凡人,而是行走凡間的靈性

[某老中醫說:相思瞌睡少,暗戀心不老;調情解煩惱,花心練大腦;偷情心臟好,泡妞抗衰老。]
pin
Fun區 - 揸Fit人

2005-09-05, 01:26

文章發表人 Snoopy 發表於 2010-04-09, 17:26

pin 寫: This brand is carried by Avantgarde (http://www.avantgardehongkong.com), they also are Kondo (http://www.audionote.co.jp) sole agent.

Use their 27W or 8W tube amp to driver, very good taste

個 website 都搵唔到介紹 :dont_un: . 請問有冇陳列室可以試聽下?
適應唔到, 又著唔到草, 不知點算好! :ohnono: :ohnono: :ohnono:
Snoopy
  頭像

2008-07-09, 04:06

文章發表人 pin 發表於 2010-04-09, 17:58

I just listen at

声望音响 Avantgarde Hong Kong, 香港中环砵甸乍街24-26号宝城大厦4楼 before
[ 有文化的人不鬧,沒文化的人是湊熱鬧! 一群烏合之眾,傷的是老百姓,亡的是國,失的是信。]

活著一天, 就是有福氣, 就該珍惜。當我哭泣我沒有鞋子穿的時候, 我發現有人沒有腳。

我們不是追求靈性的凡人,而是行走凡間的靈性

[某老中醫說:相思瞌睡少,暗戀心不老;調情解煩惱,花心練大腦;偷情心臟好,泡妞抗衰老。]
pin

2005-09-05, 01:26

文章發表人 Romrom-100Fun 發表於 2010-08-16, 17:29

多謝 4WAR 上星期的試聽會 :003: :003: :003:

我都考慮買一套! :a008:
圖檔
Romrom-100Fun
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-12-01, 18:43

文章發表人 Go4WAR 發表於 2010-08-16, 17:54

Romrom-100Fun 寫: 多謝 4WAR 上星期的試聽會 :003: :003: :003:

我都考慮買一套! :a008:

買la買la :devil:
Go4WAR
  頭像

文章發表人 Go4WAR 發表於 2011-12-14, 11:54

Ologe ZERO, ONE, TEN一家人!!! :004:

圖檔
Go4WAR
  頭像

Re: 火窩架生 (我們這一家Ologe - 第47頁)

文章發表人 Go4WAR 發表於 2012-02-20, 02:37

Ologe TWENTY咁型,我當然都要做下潮人啦! :004:
屋企人都話正,唔洗好似以前咁大舊,阻訂 :a010:
雖然細同咁薄,但好震撼!成間屋浸哂低頻兼無以前既woo woo聲!震褲腳震頭法!!
估佢唔到!超滿意!原來靚超低頻係唔需要油桶咁大舊既 :great:

圖檔
Go4WAR
  頭像

文章發表人 發表於 2012-02-20, 12:26

Go4WAR 寫: Ologe TWENTY咁型,我當然都要做下潮人啦! :004:
雖然細同咁薄,但好震撼!成間屋浸哂低頻兼無以前既woo woo聲!震褲腳震頭法!!
估佢唔到!超滿意!原來靚超低頻係唔需要油桶咁大舊既 :great:

圖檔

四隻腳咁高,唔會震到飄移?
靚構圖+靚曝光=靚相

Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 Go4WAR 發表於 2012-02-20, 12:37

京 寫:
Go4WAR 寫: Ologe TWENTY咁型,我當然都要做下潮人啦! :004:

圖檔

郁都唔郁,唔好話飄移 :004:
Go4WAR
  頭像

文章發表人 發表於 2012-02-20, 13:07

Go4WAR 寫:
京 寫:

圖檔

惦! :great: :great: :great:
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 Go4WAR 發表於 2012-02-20, 13:26

京 寫:
Go4WAR 寫:
京 寫:

圖檔

惦! :great: :great: :great:

成128磅,想佢郁都難 :a012:
不過我自己都好難搬佢 :confused:
Go4WAR
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音組合-私房菜