誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 16 位訪客

我的"一人小天地"影音組合!!!

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-19, 23:41

Taihung 寫:恭喜恭喜恭喜 :give: :give: :give: :drink1: :drink1:

番橋 :inlove2:
AV100FUN 不論是投影雞 :a005:(Projector)定還是蛋雞 :lightbulb:(CRT)播得出靚畫面就是好雞... :a012:!!!
『影音的執著...!!!』『我的"一人小天地"影音組合...!!!』『摩斯密碼翻譯器』WallpaperMyFavoritesDVD
列 . ~『DVD機篇!!!』~『擴音機篇!!!』~『揚聲器篇!!!』
圖檔...嗚謝浮浮貓提供
《莫生氣》 人生就像一場戲,因為有緣才相聚。
相扶到老不容易,是否更該去珍惜。為了小事發脾氣,回頭想想又何必。別人生氣我不氣,氣出病來無人替。
我若氣死誰如意,況且傷神又費力。鄰居親朋不要比,兒孫瑣事由他去。吃苦享樂在一起,神仙羨慕好伴侶。
拓荒者
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-12-30, 08:52

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-19, 23:42

新DIY既"衛生線" ...... 2->2 double bi-wire speaker cables !!!!

:a010: :a010: :a010:
附加檔案
cables -2.JPG
cables -2.JPG (34.7 KiB) 被瀏覽 8112 次
cables -1.JPG
cables -1.JPG (36.97 KiB) 被瀏覽 8076 次
AV100FUN 不論是投影雞 :a005:(Projector)定還是蛋雞 :lightbulb:(CRT)播得出靚畫面就是好雞... :a012:!!!
『影音的執著...!!!』『我的"一人小天地"影音組合...!!!』『摩斯密碼翻譯器』WallpaperMyFavoritesDVD
列 . ~『DVD機篇!!!』~『擴音機篇!!!』~『揚聲器篇!!!』
相扶到老不容易,是否更該去珍惜。為了小事發脾氣,回頭想想又何必。別人生氣我不氣,氣出病來無人替。
我若氣死誰如意,況且傷神又費力。鄰居親朋不要比,兒孫瑣事由他去。吃苦享樂在一起,神仙羨慕好伴侶。
拓荒者
  頭像

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-20, 00:12

追加夏日小涼伴.......... :a008:

http://av100fun.com/viewtopic.php?p=97241#97241
拓荒者
  頭像

文章發表人 米妮 發表於 2005-06-20, 12:45

喂! 喂! 條衛生喇叭線好靚仔呀!! :001: :001: :001: :001: :inlove2: :inlove2: :inlove2: 幾時幫我......
米妮
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-24, 16:38

文章發表人 是旦 發表於 2005-06-20, 12:54

米妮 寫:喂! 喂! 條衛生喇叭線好靚仔呀!! :001: :001: :001: :001: :inlove2: :inlove2: :inlove2: 幾時幫我......

音色係咪好衛生呢 :modlaugh: :modlaugh:
是旦
Fun區 - 黑龍總司令

2004-11-24, 17:04

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-20, 13:18

米妮 寫:喂! 喂! 條衛生喇叭線好靚仔呀!! :001: :001: :001: :001: :inlove2: :inlove2: :inlove2: 幾時幫我......

條衛生喇叭線,緊係靚仔喇 :a009:

妳要就出聲................我幫妳CALL布吉 :whistling:
拓荒者
  頭像

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-20, 13:21

是旦 寫:

音色係咪好衛生呢 :modlaugh: :modlaugh:

D聲衛唔衛生未豬著 :eusa_dance: ,因為WEEK END先有時間駁 :ebsmile: ,唔好變布吉聲就得喇 :a006: !!!!!!
不過我唔太擔心,因為一向用開同牌子其他線一直都ok :a012: !!!
拓荒者
  頭像

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-21, 14:41

終於作晚放工後早d返去駁線,我第一時間將所有線拆去 :alarmalarm: ,將所有機搬出去 :alarmalarm: ...........索性由零開始 :042: ,最後駁到十一時許 :a002: ,跟手番check所有function睇下有無駁錯,結果無問題 :004: !!!!!!!

終於又有得玩 :eusa_dance: :eusa_dance: :eusa_dance: !!!!!
附加檔案
拓荒者
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-06-21, 16:14

拓荒者 寫:

妳要就出聲................我幫妳CALL布吉 :whistling:

布你個頭呀 :a007:

:patpat1: :patpat1: :patpat1: 拓荒者
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-21, 16:57

Racingboy 寫:
拓荒者 寫:

布你個頭呀 :a007:

:patpat1: :patpat1: :patpat1: 拓荒者

哎喲,好痛啊 :045:

「繞」命呀,布吉大人............. :confused::confused::confused:
拓荒者
  頭像

文章發表人 stallone 發表於 2005-06-21, 17:46

:ebsmile: :clap2hands :clap2hands :clap2hands
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
  頭像

2004-12-08, 18:54

文章發表人 Melvin Woo 發表於 2005-07-13, 09:11

拓荒者 寫:
Melvin Woo 寫:拓哥哥,

呢套嘢出泥嘅姣菓又点呢? :question2: :question2: :question2:

基於小弟寒舍比較細,各揚聲器都係入門級 :ebsmile: ,但係自從用左媽媽下2500去推之後,感覺唔錯 :eusa_dance: .... ,音場明顯比之前安橋600好左,d聲聲飛機聲立聲左,可能我要求唔係太高加上經驗唔多,最緊要係我既地方唔係好大,所以我用5份3既音量已經好震撼 :001:

嘩!成套咖生淨係服侍你一個重晒命話入門級!我都想入多幾次門呀! :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:

媽媽下D效果就一定比安橋好, 而安橋聽音樂就好D, 取向不同!
以上圖文....全部都係抄嘅....
Melvin Woo
  頭像

2005-05-08, 07:35

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-07-13, 09:49

Melvin Woo 寫:
拓荒者 寫:
Melvin Woo 寫:拓哥哥,

呢套嘢出泥嘅姣菓又点呢? :question2: :question2: :question2:

基於小弟寒舍比較細,各揚聲器都係入門級 :ebsmile: ,但係自從用左媽媽下2500去推之後,感覺唔錯 :eusa_dance: .... ,音場明顯比之前安橋600好左,d聲聲飛機聲立聲左,可能我要求唔係太高加上經驗唔多,最緊要係我既地方唔係好大,所以我用5份3既音量已經好震撼 :001:

嘩!成套咖生淨係服侍你一個重晒命話入門級!我都想入多幾次門呀! :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:

媽媽下D效果就一定比安橋好, 而安橋聽音樂就好D, 取向不同!

我用個D係不同廠既最平入門喇叭所以咩叫入門級 :eusa_dance: 如果有 :money: 我都想用MK黨 :a004: 回想起我都係較喜歡安橋既音樂比現 :048:
附加檔案
幫我老細上多注香等吨S中六合彩
求神拜佛早日中六合彩
襯老細唔覺幫自已上多注香,望自己快D中六合彩但係唔比老細知!?
幻想全屋都係玩具,有MK,A11,4600,9500,AE700,B&W......etc!!!
唔好咁早發夢.......比心機做野啦
拓荒者
  頭像

文章發表人 Melvin Woo 發表於 2005-07-14, 08:53

嘩!大哥----你嘅夢想真係高級-------我連發夢都係想要咖巨型爬匙麻咋! :044: :038:
以上圖文....全部都係抄嘅....
Melvin Woo
  頭像

2005-05-08, 07:35

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-07-14, 14:34

Melvin Woo 寫:嘩!大哥----你嘅夢想真係高級-------我連發夢都係想要咖巨型爬匙麻咋! :044: :038:

話明發夢嘛 :a010: ...............緊係盡D喇 :a009:
拓荒者
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音組合-私房菜