誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 11 位訪客

澳門2日遊 開心大發現 - Don Alfonso意大利菜

講飲講食, 唔知Budget~

Re: 澳門2日遊 開心大發現 - Don Alfonso意大利菜

文章發表人 初哥 發表於 2011-11-29, 10:21

射擊人 寫: 再泥一個椰菜花cream soup伴法國Langoustine(小龍蝦), D蝦好甜、好多汁(口入面爆出泥果種feeling), 加上白松既香味~

Woo~ Fantastic~ :mk_wowo: :mk_wowo: :mk_wowo:

:a006: :a006: :a006: :a006: :a006: :a006: :a006: :a006:
圖檔
初哥
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-03-18, 15:34

Re: 澳門2日遊 開心大發現 - Don Alfonso意大利菜

文章發表人 Playstation7 發表於 2011-11-29, 10:26

有冇dress code ? :048:
Playstation7
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2007-06-04, 01:05

文章發表人 IcyHot 發表於 2011-11-29, 10:32

固體蛇 寫:
Alzard 寫:
wmmokk 寫:
bubblegumcrisis 寫:
boxer 寫:
luckybeanbean 寫::042:

好很酸 :sigh:

:042: :042: :042:

:042: :042: :042: :042:

:042: :042: :042: :042: :042:

$3300 per head, 終於徹底感受到咩叫貧(我)富(射J爺)懸殊 :042: :042: :042:

super sour taste :042: :042: :042: :042: 呢世都食唔起 :045: :045: :045:
IcyHot
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-11-19, 12:46

文章發表人 Panzer 發表於 2011-11-29, 11:01

好0貴 :money: :money: :money: :money: :money: :money: 連埋酒水貼士咪成$5k一個頭,OMG :063: :063: :063:
:007: :007: 開開心心玩影音 :004:
Panzer
  頭像

2004-11-16, 23:32

文章發表人 postmaster 發表於 2011-11-29, 12:52

碟碟都要片咁多塊松露, 唔通今年來貨質數麻麻哋 :question2:
postmaster
  頭像

2005-07-16, 14:51

文章發表人 yukyuk909 發表於 2011-11-29, 13:03

Panzer 寫: 好0貴 :money: :money: :money: :money: :money: :money: 連埋酒水貼士咪成$5k一個頭,OMG :063: :063: :063:

+埋酒........我京唔得 :confused: :confused: :confused:
一起吃早餐(早餐是AA制的) :mk_idea: 你以後唔好再去公園啦 :mk_idea: 笑下啦...柒頭 :mk_idea: 出街睇車啦你 :mk_idea:
圖檔
B大師話波同波通透度靚啲....woow勁^^
鍾意買靚筆...唔代表寫到手靚字...但我鍾意買...吹咩!!! <<---有一晚同B大師食癲拿..我偷聽到的...^.,^"
我是攝影白痴
http://www.mrc-photography.com
yukyuk909
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-06-05, 10:40

文章發表人 ep71at 發表於 2011-11-29, 13:31

固體蛇 寫:
Alzard 寫:
wmmokk 寫:
boxer 寫:

$3300 per head, 終於徹底感受到咩叫貧(我)富(射J爺)懸殊 :042: :042: :042:

:045: :045: :045: :045: :045: :045: :045:
ep71at
  頭像

2006-02-26, 22:57

文章發表人 kirintea 發表於 2011-11-29, 13:42

ep71at 寫:
固體蛇 寫:
Alzard 寫:
wmmokk 寫:
boxer 寫:

:045: :045: :045: :045: :045: :045: :045:

:042: :042: :042: :042: :042: :042: :042: :042:
酒水加一貼士$5k冇走雞
PSN/COD ID: JJL
kirintea
  頭像

2005-11-27, 21:01

文章發表人 射擊人 發表於 2011-11-29, 17:11

泰雲斯 寫: d 相好青見... 物机影 :a013: :a013: :a013: :a013:

真係份量女子小... :eat: 完要唔要再 :eat: 細容呀? :043:

我果日主打親子活動, 求9其其用部5D2 snap幾張就算… 靚鬼咩…. :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

我個friend仲覺得我鄉下仔出城添… :045: :045: :045:

你是紅葉嗎??

紅葉 寫: :hypno: 樓主食得飽嗎? :hypno:

樓主你幾時會有可能食得飽 :mk_ques2: :mk_ques2: :mk_ques2:

smartbb 寫: https://www.facebook.com/Alba.Honzin

射生 , 你有無去過呢間呀 ? 點比教呢 ?

呢間都係主打白松 , 你呢間我就聽好多人提個 , 但我自己就未去過 :042:

Alba restaurant冇去過… 不過一睇佢個white truffle menu果4杯酒 + 埋個餐都只收$2788…. 我有D保留囉….(真定假架??) :a005: :a005: :a005:

1. 適適金 2006
2. La Mission Haut Brion 1995
3. Palmer 95
4. Mouton 95

Playstation7 寫: 有冇dress code ? :048:

smart得泥要 causal果D就OK…. 底3底褲拖鞋應該5得… :shy:
射擊人
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 射擊人 發表於 2011-11-29, 17:13

kirintea 寫:
ep71at 寫:
固體蛇 寫:
Alzard 寫:
wmmokk 寫:
boxer 寫:

:042: :042: :042: :042: :042: :042: :042: :042:
酒水加一貼士$5k冇走雞

:045: :045: 好彩5洗埋單炸, 我幾驚呀當時~ :045: :045:
射擊人
  頭像

文章發表人 射擊人 發表於 2011-11-29, 17:17

postmaster 寫: 碟碟都要片咁多塊松露, 唔通今年來貨質數麻麻哋 :question2:

Top quality既白松, 切片時會呈粉紅心...

我食過幾次呢類white truffle....

發現呈粉紅心唔一定香...

5呈粉紅心唔一定5香...

不過又呈粉紅心、又香就一定好貴 :063: :063: :063: :063:
射擊人
  頭像

文章發表人 ibat@sky 發表於 2011-11-29, 17:34

射擊人 寫:
postmaster 寫: 碟碟都要片咁多塊松露, 唔通今年來貨質數麻麻哋 :question2:

不過又呈粉紅心、又香就一定好貴 :063: :063: :063: :063:

:045: :045: :045: :045:
富豪字裡行間哂命
命運在我手?
ibat@sky

2005-07-31, 02:08

文章發表人 射擊人 發表於 2011-11-29, 17:38

ibat@sky 寫:
射擊人 寫:

:045: :045: :045: :045:
富豪字裡行間哂命

抆衫尾跟D大富豪先有得食炸!! 要我比自己都比5起!! :55555: :55555: :55555:
射擊人
  頭像

文章發表人 射擊人 發表於 2011-11-29, 17:40

chardchard<=自費富豪出沒注意!!! 寫: 兩位受唔受 :038: :038: :038:

有2人table喎 :a008: :a008: :a008:
射擊人
  頭像

文章發表人 luckybeanbean 發表於 2011-11-29, 17:46

射擊人 寫:
泰雲斯 寫: d 相好青見... 物机影 :a013: :a013: :a013: :a013:

真係份量女子小... :eat: 完要唔要再 :eat: 細容呀? :043:

我果日主打親子活動, 求9其其用部5D2 snap幾張就算… 靚鬼咩…. :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

我個friend仲覺得我鄉下仔出城添… :045: :045: :045:

你是紅葉嗎??

紅葉 寫: :hypno: 樓主食得飽嗎? :hypno:

樓主你幾時會有可能食得飽 :mk_ques2: :mk_ques2: :mk_ques2:

smartbb 寫: https://www.facebook.com/Alba.Honzin

射生 , 你有無去過呢間呀 ? 點比教呢 ?

呢間都係主打白松 , 你呢間我就聽好多人提個 , 但我自己就未去過 :042:

Alba restaurant冇去過… 不過一睇佢個white truffle menu果4杯酒 + 埋個餐都只收$2788…. 我有D保留囉….(真定假架??) :a005: :a005: :a005:

1. 適適金 2006
2. La Mission Haut Brion 1995
3. Palmer 95
4. Mouton 95

Playstation7 寫: 有冇dress code ? :048:

smart得泥要 causal果D就OK…. 底3底褲拖鞋應該5得… :shy:

looks like is a wine dinner only, not white truffle dinner
圖檔圖檔圖檔圖檔

正Food Guidehttps://www.facebook.com/JingFoodGuide#
--------------------------------------------------------
luckybeanbean
  頭像

2005-02-01, 12:19

上一頁下一頁

回到 味 Fun 天下