誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 63 位訪客

(OT)r32的開箱事件

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: (OT)r32的開箱事件

文章發表人 chardchard 發表於 2012-03-02, 21:39

r32 寫:
Alzard 寫: 係咪就係前排電視話五皮野一對個D :sorry: :sorry: :sorry:

No la, 我D cheap嘢6k+咋 :unhappy:

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :sorry: :sorry: :sorry:
chardchard's album

人實在不能太窮, 否則很多事都會窒礙難行.

小時候華麗的宮廷,原來只是假象而已.
雖然宮中人來人往,但是宮廷是寂寞的, 也許大家都因為孤單寂寞,才會妒忌跟猜疑.
妳要體諒她們,要同情她們才是, 正如妳堅守妳的原則一樣,要多體諒這些人.

逄賭必勝

圖檔
chardchard
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-09-12, 21:15

文章發表人 Leven 發表於 2012-03-02, 22:05

:038: :038: :038:
Leven
  頭像

2010-04-26, 21:00

文章發表人 r32 發表於 2014-01-31, 21:47

自從上次安裝DA Di2和crossmax SLR後, 已經兩年沒更換零件. 因為快要開始組裝RB, 終於要從MTB上拆除Seven Ti頸.
附加檔案
Dream System :
Krell EVO set
Nordost set
Pioneer system
Playback Designs CDP
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
Vivid system
Wireworld set
r32
  頭像

2007-01-03, 23:37

文章發表人 r32 發表於 2014-01-31, 21:51

從眾鵝頸中選最高角度的一支up side down安裝.
以工藝來劃分等級的話, Ibis永遠騎在Seven之上.
附加檔案
最後由 r32 於 2014-01-31, 21:56 編輯, 總共編輯了 1 次
Nordost set
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
r32
  頭像

文章發表人 r32 發表於 2014-01-31, 21:54

換件前後對比, 角度分別不大, 只是減輕了67 g.
附加檔案
Nordost set
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
r32
  頭像

文章發表人 michael2006 發表於 2014-01-31, 22:42

r32 寫: 組裝前出現一件意外, 水壺架鋁 :eusa_wall: 螺絲掃晒 :eusa_wall:
攪咗兩日, 連單車世界都話無架生, 最终選擇將佢DIY連根拨起 :angry2:

請問你點搞呢part?

我有個舊鋁架, 水壺螺絲掃左牙, 仲斷埋粒螺絲係裡面.
michael2006
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2006-10-23, 23:29

文章發表人 shearer 發表於 2014-01-31, 22:50

r32 寫:
Alzard 寫: 係咪就係前排電視話五皮野一對個D :sorry: :sorry: :sorry:

No la, 我D cheap嘢6k+咋 :unhappy:

6K cheap嘢 :unhappy:

:045: :045: :045: :045: :045: :045:
圖檔
shearer
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-10-01, 23:10

文章發表人 r32 發表於 2014-01-31, 23:27

michael2006 寫:
r32 寫: 組裝前出現一件意外, 水壺架鋁 :eusa_wall: 螺絲掃晒 :eusa_wall:
攪咗兩日, 連單車世界都話無架生, 最终選擇將佢DIY連根拨起 :angry2:

請問你點搞呢part?

1. 有外露部份就鉗鑽爆佢, 跌入架內嘅就要個架通與通之間有穿孔至凳得返出嚟;
2. 帶定螺絲去廣東道大照五金配"M5拉母", 而家一蚊粒唔知得唔得? 配多幾粒兼唔同質料當練習用;
3. 揾支前或後快拆夾雞, 攝介子bob頭鐵通之類, 照相片咁將架生連拉母放入車架原本個孔內, 拉緊夾雞 > 張開夾雞 > 支架生扭入少少再拉緊夾雞, 好似反覆探作大カ鉗咁.......
4. 整個個程要注意保持架生、拉母垂直緊貼於車架通, 唔識就揾朋友幫手.

For your reference :
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1726408
最後由 r32 於 2014-02-01, 00:40 編輯, 總共編輯了 1 次
Nordost set
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
r32
  頭像

文章發表人 michael2006 發表於 2014-02-01, 00:32

r32 寫:

請問你點搞呢part?

1. 有外露部份就鉗鑽爆佢, 跌入架內嘅就要個架通與通之間有穿孔至凳得返出嚟;
2. 帶定螺絲去廣東道大照五金配"M5拉母", 而家一蚊粒唔知得唔得? 配多幾粒兼唔同質料當練習用;
3. 揾支前或後快拆夾雞, 攝介子bob頭鐵通之類, 照相片咁將架生連拉母放入車架原生網內, 拉緊夾雞 > 張開夾雞 > 支架生扭入少少再拉緊夾雞, 好似反覆探作大カ鉗咁.......
4. 成個個程要注意保持架生、拉母垂直於車架, 唔識就揾朋友幫手.

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1726408

大師 :sorry: :sorry:

我之前問過幾間單車舖冇一間識/肯搞
michael2006
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 michael2006 發表於 2014-02-01, 05:24

r32 寫:

請問你點搞呢part?

3. 揾支前或後快拆夾雞, 攝介子bob頭鐵通之類, 照相片咁將架生連拉母放入車架原本個孔內, 拉緊夾雞 > 張開夾雞 > 支架生扭入少少再拉緊夾雞, 好似反覆探作大カ鉗咁.......
4. 整個個程要注意保持架生、拉母垂直緊貼於車架通, 唔識就揾朋友幫手.

sorry, 問多一樣野, 你用幾多mm電鑽咀爆舊拉帽?
michael2006
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 r32 發表於 2014-02-01, 08:14

r32 寫:

請問你點搞呢part?

咁你個case即係有牙部份斷落車架內? 鋁架唔用鑽好D, 我用大力鉗扭 / 夾爆佢出嚟.
Nordost set
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
r32
  頭像

文章發表人 michael2006 發表於 2014-02-02, 21:34

r32 寫:
r32 寫:

請問你點搞呢part?

咁你個case即係有牙部份斷落車架內? 鋁架唔用鑽好D, 我用大力鉗扭 / 夾爆佢出嚟.

有粒螺絲斷左係個帽裡面,要鑽爆。諗緊4mm定5mm鑽咀安全
michael2006
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 SOGUN 發表於 2014-02-02, 21:45

你部車個輪係26吋?
SOGUN
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2010-08-14, 23:10

文章發表人 r32 發表於 2014-02-02, 23:30

SOGUN 寫: 你部車個輪係26吋?

26" MTB, 16 yr. old.
Nordost set
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
r32
  頭像

文章發表人 SOGUN 發表於 2014-02-02, 23:34

PC7碼錶,失敬失敬 :sorry:
SOGUN
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2010-08-14, 23:10

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區