誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 42 位訪客

港鐵控制室職員漠視生命, 奪去誤闖路軌狗狗生命, 請簽名支持要求港鐵公開交代!!!

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 港鐵控制室職員漠視生命, 奪去誤闖路軌狗狗生命, 請簽名支持要求港鐵公開交代!!!

文章發表人 Rookie 發表於 2014-08-21, 00:32

alexchrome 寫:
Rookie 寫:
imcoke 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
andyyau 寫: 司機唔識慢慢行駛架咩?

控制中心即指示該站需重啟列車服務,惟車長需改用人手駕駛,以低速前進。

中方城際列車(T801班車)碾斃

大陸車就算係人都照過

中方城際列車即係中港直通車? :a013: :a013:

http://www.it3.mtr.com.hk/b2c/frmSchedu ... rLang=Big5

中港直通車的大陸車

DLS :flareup: :flareup:
又係大陸雜種 :mk_hithead: :mk_hithead:

你叫大陸交代點解唔慢駛撞死隻狗,佢地一定當你痴撚線

點刀好la
我可以做祇有簽名抗議同聽日打電話去港鐵投訴
無論結果係點刀會做
以表示我既不滿

人地已做左野,投訴乜?
控制中心即指示該站需重啟列車服務,惟車長需改用人手駕駛,以低速前進。

走狗難捉
最好全線停一粒鐘慢慢捉
:question2: :question2: :question2:

你咁講咪又可駁比人 :051: . :a002:

逆向C維 :a008: :a008: :a008: :a008:

所以我寧願放時間在老婆及玩具上, 免得過參與d一言堂討論. :hello:

你早d瞓啦, 好快你想瞓時亦未必可以隨心所欲咁瞓. :love_china:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-30, 21:46

Re: 港鐵控制室職員漠視生命, 奪去誤闖路軌狗狗生命, 請簽名支持要求港鐵公開交代!!!

文章發表人 wosoloo 發表於 2014-08-21, 00:34

Rookie 寫:
Rookie 寫:
imcoke 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:

大陸車就算係人都照過

http://www.it3.mtr.com.hk/b2c/frmSchedu ... rLang=Big5

中港直通車的大陸車

又係大陸雜種 :mk_hithead: :mk_hithead:

點刀好la
無論結果係點刀會做
以表示我既不滿

人地已做左野,投訴乜?

走狗難捉
最好全線停一粒鐘慢慢捉
:question2: :question2: :question2:

逆向C維 :a008: :a008: :a008: :a008:

所以我寧願放時間在老婆及玩具上, 免得過參與d一言堂討論. :hello:

你早d瞓啦, 好快你想瞓時亦未必可以隨心所欲咁瞓. :love_china:

:a008: :a008: :a008: 天才
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 imcoke 發表於 2014-08-21, 00:37

wosoloo 寫:
Rookie 寫:
Rookie 寫:
imcoke 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:

大陸車就算係人都照過

中港直通車的大陸車

點刀好la
無論結果係點刀會做
以表示我既不滿

人地已做左野,投訴乜?

走狗難捉
最好全線停一粒鐘慢慢捉

我就是正義

:on_smoke: :on_smoke: :on_smoke:
imcoke
Fun區皇室 - 出野大魔王

2013-11-07, 23:34

文章發表人 Rookie 發表於 2014-08-21, 00:51

imcoke 寫:
wosoloo 寫:
Rookie 寫:
Rookie 寫:
imcoke 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:

大陸車就算係人都照過

中港直通車的大陸車

點刀好la
無論結果係點刀會做
以表示我既不滿

人地已做左野,投訴乜?

走狗難捉
最好全線停一粒鐘慢慢捉

我就是正義

:on_smoke: :on_smoke: :on_smoke:

香港滿佈真理, 異見是不會被包容的, 正義亦只有一面, 另一面是邪惡的. :hello: :hello: :hello:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 imcoke 發表於 2014-08-21, 01:00

Rookie 寫:
imcoke 寫:
wosoloo 寫:
Rookie 寫:
Rookie 寫:
imcoke 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:
7look 寫:
juamac 寫:

大陸車就算係人都照過

中港直通車的大陸車

點刀好la
無論結果係點刀會做
以表示我既不滿

人地已做左野,投訴乜?

走狗難捉
最好全線停一粒鐘慢慢捉

我就是正義

香港滿佈真理, 異見是不會被包容的, 正義亦只有一面, 另一面是邪惡的. :hello: :hello: :hello:

:mk_wowo: :mk_wowo: :mk_wowo:
imcoke

2013-11-07, 23:34

文章發表人 Leven 發表於 2014-08-21, 09:37

:flareup: :flareup: :flareup:
Leven
  頭像

2010-04-26, 21:00

文章發表人 laputa 發表於 2014-08-21, 09:56

狗仔RIP :unhappy: :unhappy: :unhappy:

平日都不時因什麼原因停止服務 5.... 10.....20.....30分鐘.....至幾個鐘, 雖然我唔知需要幾多時間處理, 但無去試, 輕視生命, 係人道上不應該, 係佢工作表現就頂呱呱!

不過都係 :flareup: :flareup: :flareup:
人生有幾多個十年!

修合無人見
存心有天知
laputa
  頭像

2006-02-16, 16:35

文章發表人 kurobomb 發表於 2014-08-21, 10:36

"港鐵控制室職員漠視生命, ..."
口口聲聲話唔會100%信晒網民, 但你個標題已經未查先判人有罪la, 同大陸有乜分別? 你就係文明ge代表?

:044: :044: :044:
圖檔
kurobomb
  頭像

2006-02-08, 16:47

文章發表人 mtr 發表於 2014-08-21, 10:39

留名等睇港鐵指控毒果 "移花接木"

圖檔
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 DonDon 發表於 2014-08-21, 10:53

:flareup: :flareup: :flareup: :flareup: :flareup:

當時點解d人唔拉返隻狗上黎 :042:
圖檔
DonDon
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長

2006-01-26, 14:19

文章發表人 concyclic 發表於 2014-08-21, 11:08

mtr 寫: 留名等睇港鐵指控毒果 "移花接木"

圖檔

:unhappy: :unhappy: :unhappy:
圖檔圖檔
圖檔
:010: 樹多必有枯枝 人多必有白痴 :010:
concyclic
  頭像

2008-01-20, 19:37

文章發表人 sunny619 發表於 2014-08-21, 11:18

DonDon 寫: :flareup: :flareup: :flareup: :flareup: :flareup:

當時點解d人唔拉返隻狗上黎 :042:

當時我喺現場對面(即係上面影相人位置),唯一一個敢伸手嘗試抱狗嘅女保安伸手落路軌途中俾狗咬手(輕咬,鬆口),所有港鐵男職員無人敢接近狗隻,包括進入路軌嘅兩個男職員試圖引領狗隻離開路軌,狗隻跟咗十米唔到就唔跟佢走,完全無試圖驅趕狗隻。。。
事情膠著毫無進展之際,突然廣播通知列車即將進入月台
之後我登上列車離去,後面事態發展唔清楚。。。
sunny619
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-03-27, 13:03

文章發表人 Rookie 發表於 2014-08-21, 11:40

kurobomb 寫: "港鐵控制室職員漠視生命, ..."
口口聲聲話唔會100%信晒網民, 但你個標題已經未查先判人有罪la, 同大陸有乜分別? 你就係文明ge代表?

逆向思維 :hello: :hello: :hello:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 akiraku 發表於 2014-08-21, 11:54

HK 已经係眾孽 階段,上天又會再罰HK的
akiraku

2006-06-06, 09:41

文章發表人 kurobomb 發表於 2014-08-21, 11:55

Rookie 寫:
kurobomb 寫: "港鐵控制室職員漠視生命, ..."

逆向思維 :hello: :hello: :hello:

:hello: :hello: :hello:
圖檔
kurobomb
  頭像

2006-02-08, 16:47

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區