誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 36 位訪客

唉瘋的人生百態

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

唉瘋的人生百態

文章發表人 Rookie 發表於 2014-09-16, 10:18

每逢有新唉瘋出, 全城哄動, 抽到既就可以出post 炫耀一番, 抽唔到既就酸到冇朋友, 有d人純為了成為第一手用家, 但唔少人就為了可以賺吓快錢, 唔知大家係揾呢d快錢既時侯, 有冇想過大家賺既錢係從何而來呢? 唔知日日鬧國内人呢樣嗰樣既人又有冇走去嗰d賺快錢呢? :003:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-30, 21:46

Re: 唉瘋的人生百態

文章發表人 RS 200 發表於 2014-09-16, 10:21

要尋根問底的話,呢個世界所有野都係關大陸人事 :notinterest:
RS 200
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-01-12, 10:44

文章發表人 力奇 發表於 2014-09-16, 10:28

小心俾人話你逆向思維 :048: :048: :048:
最後由 力奇 於 2014-09-16, 10:30 編輯, 總共編輯了 1 次
力奇
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 motobee 發表於 2014-09-16, 10:29

如果做 trading 係唔o岩&有罪, 咁好多公司都唔o岩&有罪!! :003:
你唔鍾意果D人, 唔代表你唔同佢做生意,
你唔 like 你老闆, 但唔代表你唔繼續打佢工, right!! 你都係老闆, 應該明架呵!!??
motobee
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 Rookie 發表於 2014-09-16, 10:43

motobee 寫: 如果做 trading 係唔o岩&有罪, 咁好多公司都唔o岩&有罪!! :003:
你唔 like 你老闆, 但唔代表你唔繼續打佢工, right!! 你都係老闆, 應該明架呵!!??

這個我當然明白,我想帶出既係,講到最尾,唔少日日鬧國內人既香港人,一樣會為五斗米而折腰。
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 sharp9 發表於 2014-09-16, 10:48

Rookie 寫:
motobee 寫: 如果做 trading 係唔o岩&有罪, 咁好多公司都唔o岩&有罪!! :003:

這個我當然明白,我想帶出既係,講到最尾,唔少日日鬧國內人既香港人,一樣會為五斗米而折腰。

我公司老細叫我同佢訂,佢好似以後得佢自己有錢買咁 :a003:
sharp9
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2011-05-20, 11:14

文章發表人 motobee 發表於 2014-09-16, 10:50

Rookie 寫:

咁現實就是這樣, 人要求生存, 唔係可以點樣呢?...... 無奈的事情, 每日都要做唔少!! :003:
motobee
  頭像

文章發表人 nomed 發表於 2014-09-16, 11:03

逆向思維
你上大陸話上面班友
「你地日日鬧香港人有冇諗下你地部iphone點黎?」 :biglaugh2:

Sent via Extra7
nomed
  頭像

2005-09-01, 18:53

文章發表人 Sassoon Fox 發表於 2014-09-16, 11:06

自用呀 :042:
最低工資立法使低下階層生活苦上加苦
最低工資立法使中小企業面臨倒閉。
Sassoon Fox
  頭像

2004-11-23, 22:29

文章發表人 Rookie 發表於 2014-09-16, 11:10

Sassoon Fox 寫: 自用呀 :042:

平常心啦, 早買早享受, 遲買質量可能還好少少呢 :modlaugh:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 motobee 發表於 2014-09-16, 11:13

nomed 寫: 逆向思維
你上大陸話上面班友
「你地日日鬧香港人有冇諗下你地部iphone點黎?」 :biglaugh2:

來自血汗工廠, 資源來自地球....
motobee
  頭像

文章發表人 初哥 發表於 2014-09-16, 11:26

motobee 寫:
你上大陸話上面班友

:gagag: :gagag: :gagag: :gagag: :gagag: :gagag: :gagag:
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 力奇 發表於 2014-09-16, 11:29

初哥 寫:
motobee 寫:
你上大陸話上面班友

:gagag: :gagag: :gagag: :gagag: :gagag: :gagag: :gagag:

仲要JUMP 左好多件先有iPhone :005:
力奇
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 諸星當 發表於 2014-09-16, 11:29

初哥 寫:
motobee 寫:
你上大陸話上面班友

:biglaugh2: :coldsweat2: :042: :a004: :maskman:

やられたらやり返す、100倍返しだ!!!!!!!!
諸星當
  頭像

2008-08-21, 14:50

文章發表人 Rookie 發表於 2014-09-16, 11:32

力奇 寫:
初哥 寫:
motobee 寫:
你上大陸話上面班友

仲要JUMP 左好多件先有iPhone :005:

一炒一賣,當中既差價仲多過部機既成本 :a003:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像