誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 31 位訪客

Kano 好5好睇

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Kano 好5好睇

文章發表人 韋.信 發表於 2014-12-25, 11:18

Kano 好5好睇 ? :a013:
韋.信
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2011-09-29, 08:50

Re: Kano 好5好睇

文章發表人 智慧老人 發表於 2014-12-25, 13:05

如果你欣賞過魏德聖的《海角七號》和《賽德克‧巴萊》,就會明白《KANO》的日據時代背景,也會明白為何會有一支集日本人、中國人及台灣原住民的野球隊出現。

明白時代,才會投入這支球隊的奮鬥經過。

三小時長,明顯分成兩半,前半是在台灣本土的努力,後半是甲子園三場比賽的經過。

我的後感:感動比熱血更煽情。

如買港版,請看它長達90分鐘的製作特輯,你更會欣賞這電影,一套由新導演拍的勵志電影!
【Playit.hk 影音生活網誌】
http://www.playit.hk/
【Playit.hk FACEBOOK專頁】
https://www.facebook.com/playit.hk
智慧老人
  頭像

2004-11-23, 20:07

文章發表人 韋.信 發表於 2014-12-25, 13:17

智慧老人 寫: 如果你欣賞過魏德聖的《海角七號》和《賽德克‧巴萊》,就會明白《KANO》的日據時代背景,也會明白為何會有一支集日本人、中國人及台灣原住民的野球隊出現。

三小時長,明顯分成兩半,前半是在台灣本土的努力,後半是甲子園三場比賽的經過。

如買港版,請看它長達90分鐘的製作特輯,你更會欣賞這電影,一套由新導演拍的勵志電影!

:sorry:
韋.信
  頭像

2011-09-29, 08:50

文章發表人 chardchard 發表於 2014-12-25, 13:36

智慧老人 寫: 如果你欣賞過魏德聖的《海角七號》和《賽德克‧巴萊》,就會明白《KANO》的日據時代背景,也會明白為何會有一支集日本人、中國人及台灣原住民的野球隊出現。

:a008: :a008: :a008:
chardchard's album

人實在不能太窮, 否則很多事都會窒礙難行.

小時候華麗的宮廷,原來只是假象而已.
雖然宮中人來人往,但是宮廷是寂寞的, 也許大家都因為孤單寂寞,才會妒忌跟猜疑.
妳要體諒她們,要同情她們才是, 正如妳堅守妳的原則一樣,要多體諒這些人.

逄賭必勝

圖檔
chardchard
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-09-12, 21:15

文章發表人 泰雲斯 發表於 2014-12-25, 14:41

chardchard 寫:

:a008: :a008: :a008:

:a009:

泰雲斯
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2010-04-20, 08:16

文章發表人 juamac 發表於 2014-12-25, 15:24

今年只入場睇兩套戲,kano係其一
圖檔
juamac
  頭像

2008-11-13, 22:45

文章發表人 riddick 發表於 2014-12-26, 13:03

johnnyli 寫: on柒柒,一日到黑問好唔好睇,問你老母西好唔好睇好過啦

r u 廢青 ?
請遠離此論壇, 好唔容易先至除走垃圾, 論壇開始乾淨
riddick

2010-03-17, 17:50

文章發表人 cctvb 發表於 2014-12-26, 13:08

riddick 寫:
johnnyli 寫: on柒柒,一日到黑問好唔好睇,問你老母西好唔好睇好過啦

r u 廢青 ?

總有廢人搞事 :modlaugh:

大家一齊 censored 佢就得

johnnyli :hit:
cctvb

2013-05-16, 10:07

文章發表人 glock 發表於 2014-12-26, 13:11

cctvb 寫:
riddick 寫:

r u 廢青 ?

:hit: x 2
glock

2011-03-03, 08:31

文章發表人 Arnold 發表於 2014-12-26, 13:14

glock 寫:
cctvb 寫:
riddick 寫:

r u 廢青 ?

:hit: x 3
Arnold

2012-09-03, 19:50

文章發表人 sgoukihikki 發表於 2014-12-26, 16:09

去大阪專登去甲子園歷史館睇...
附加檔案
sgoukihikki
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-06-13, 19:43

文章發表人 juamac 發表於 2014-12-26, 16:33

sgoukihikki 寫: 去大阪專登去甲子園歷史館睇...

好多故仔可以講,當時因唔想學生驕傲,所以甲子園個場特別大,令到好難打出全壘打,第一個亞洲人打到去甲子園全壘打牆就係kano既蘇正生,前兩個係美國識棒球員
圖檔
juamac
  頭像

2008-11-13, 22:45

文章發表人 cctvb 發表於 2014-12-27, 08:32

Arnold 寫:
glock 寫:
cctvb 寫:
riddick 寫:

r u 廢青 ?

:hit: x 3

呢條廢人 johnxxli 笠哂水, 著咗草 :clap2hands
cctvb

2013-05-16, 10:07

回到 影音 fun 區