誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 24 位訪客

【KPOP 100FUN】梗係聽呢 d

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

【KPOP 100FUN】梗係聽呢 d

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-04, 11:03

2015-04-04 KBS2 柳熙烈的寫生簿

聽 rap 既 live 一定唔少得呢兩公婆
MFBTY : Tiger JK, 尹美萊夫婦 + Bizzy

"Angel"

中字 MV

唔知乜水, 總之好聽

K Will - I`m Not The Only One

原唱者 live
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: 【KPOP 100FUN】梗係聽呢 d

文章發表人 avfunfun 發表於 2015-04-04, 11:06

MFBTY隻新album 冇介紹錯……正 :sorry: :great:
圖檔
avfunfun
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-12-13, 12:14

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-04, 11:21

KARA 新日單 "Summer Magic"

佢地 d 日單比韓單正

Magic :whistling: Magic :whistling:

圖檔
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 10:48

難能可貴的是, 佢地因為公司細無乜資源, 一向自己編舞編曲 :a012: :a012: :a012: :a012: :a012:

MAMAMOO- 삼포로 가는 길(朝向三浦的路)

150404 KBS2 不朽的名曲2

原唱者版本

圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 10:52

mtr 寫: 2015-04-04 KBS2 柳熙烈的寫生簿

聽 rap 既 live 一定唔少得呢兩公婆
MFBTY : Tiger JK, 尹美萊夫婦 + Bizzy

Yoonmirae, TIGER JK, BIZZY(MFBTY) - Bang Diggy Bang Bang Show Music core 20150404

圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 11:08

150404 KBS2 不朽的名曲2

轉型做少女 Davichi - 15&

上一代天團 G.O.D. 的主音

認住佢, 幾分似佘詩曼, 幾易認

박기영 Park Ki Young

알리 Ali, 當然唔係李佳芯, 呢個節目既常客

唔識 : 이정 영지

노라조 Norazo , 二人 rock band , 神級唱功 , 但風格似 "軟硬"

圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 avfunfun 發表於 2015-04-05, 15:50

超強推介…… :clap2hands :great:
圖檔
avfunfun
  頭像

2007-12-13, 12:14

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 17:00

上 youtube search 四人男子組 " sweet sorrow / 스윗소로우 "
好少上電視
自己既歌音源銷售排行也不算好突出
勝在不是獨沽一味鳩叫的 vocal 團

部分佢地 "我是歌手 3" 競演片段

將 "My Destiny" 改成咁 :a012: :a012: :a012: :a012: :a012:

圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 frankiepoon 發表於 2015-04-05, 17:21

mtr 寫: KARA 新日單 "Summer Magic"

佢地 d 日單比韓單正

Magic :whistling: Magic :whistling:

圖檔

英智 :a002:
我要智英 :045:
frankiepoon
  頭像

2007-01-01, 17:21

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 17:26

記唔記得有套韓國電影 "醜女大翻身" ?

主題曲 "Maria"

Maria (Kim Ah Joong) OST 200 Pounds Beauty

EXID 既 Solji 今日翻唱左
MBC 蒙面歌王 150405

最後由 mtr 於 2015-04-05, 23:34 編輯, 總共編輯了 1 次
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 17:55

mtr 寫: 150404 KBS2 不朽的名曲2

轉型做少女 Davichi - 15&

其中一位, 個樣比較豬個位朴智敏 / 박지민 / Jimin Park
Kpop Star 第一季冠軍
據賽例佢可以揀簽 SM, YG, JYP 其中一間做經理人
佢揀左最 "摺" 既 JYP
結果相比亞軍, 簽左 YG 既李夏怡 / Lee Hi 人氣爭一大截
佢同另一位妹妹仔由 JYP 合組二人團 15&
而家佢出 solo
朴智敏 "Hopeless Love"
SBS Kpop Star Season 4 debut live

朴智敏 "Hopeless Love" MV

最後由 mtr 於 2015-04-06, 00:26 編輯, 總共編輯了 1 次
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 22:58

http://forum8.hkgolden.com/view.aspx?ty ... ge=5764932

[韓綜]估下係戲子定係歌手---看見你的聲音

在線全集 http://www.bananaidolshow.com/6852.html

呢個節目每集會請一位實力唱將上節目做嘉賓
係6-7個參賽者當中每階段估邊個係音痴
最終目的係foul走哂音痴 剩低既個一個就同嘉賓合唱
如果係有實力既留低 大家就有耳福聽一流duet
但唔好彩就係一個音痴黎搞笑 聽一個神歌手都carry唔起既舞台

當中有實力既參賽者真係勁到Hi Hi

幾位印象比較深o既參加者, 有劇透, 想睇勿入

maknae作家

芭蕾舞男

蔚山職場naul

idol trainer

作曲家

翻版劉世允
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-05, 23:26

兩把聲幾夾

Lee Hi 與參賽者 Katy Kim "Mama Do"
Kpop Star S4 semi-final 150405

圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-06, 00:16

Mamamoo (마마무) & eSNA (에스나) - AHH OOP! (아훕!)

有同無 eSNA 既分別

圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2015-04-06, 00:44

前輩級, 一發新歌馬上登 Melon 榜首 :

Park Hyo Shin / 박효신 / 朴孝信 - Shine Your Light
MV 遲 d 至有

本周重有一位十多年無新歌出的前輩發新歌 : 李文世
圖檔
mtr
  頭像

下一頁

回到 影音 fun 區