誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 31 位訪客

PCCW 打來

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: PCCW 打來

文章發表人 茶母 發表於 2015-04-13, 21:42

cyrux 寫:
wosoloo 寫:
cyrux 寫: 我完左約好耐仲未續
次次打黎個價都吾岩心水
慢慢等 :048:

收正價598?

之前合約個價 :ebsmile:
佢新價貴過舊價 :flareup:

pccw頭兩三次打嚟都係開天殺價,愈近完約就佢急過你,上次續同我話200MB要$280,結果最後咪$248重要係1000mB :hello:
茶母
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-01-18, 07:43

文章發表人 wosoloo 發表於 2015-04-13, 21:52

茶母 寫:
cyrux 寫:
wosoloo 寫:
次次打黎個價都吾岩心水

收正價598?

pccw頭兩三次打嚟都係開天殺價,愈近完約就佢急過你,上次續同我話200MB要$280,結果最後咪$248重要係1000mB :hello:

但我3/5到期 :ebsmile:
2012新生活之開始.
wosoloo
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 茶母 發表於 2015-04-13, 22:11

wosoloo 寫:
茶母 寫:
cyrux 寫:
wosoloo 寫:
次次打黎個價都吾岩心水

收正價598?

我都同佢磨到唔夠一個月先得,到時大不了轉HKBN之嘛 :hello:
茶母
  頭像

文章發表人 wosoloo 發表於 2015-04-13, 22:13

茶母 寫:
wosoloo 寫:
茶母 寫:
cyrux 寫:
wosoloo 寫:
次次打黎個價都吾岩心水

收正價598?

我都同佢磨到唔夠一個月先得,到時大不了轉HKBN之嘛 :hello:

:a008: :a008: :a008:
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

文章發表人 茶母 發表於 2015-04-13, 22:34

wosoloo 寫:
茶母 寫:
wosoloo 寫:
茶母 寫:
cyrux 寫:
wosoloo 寫:
次次打黎個價都吾岩心水

收正價598?

我個約都差唔多到期,叫我down去500MB重要$258

我都係同佢磨住先,到夠期都唔減先算 :049:
茶母
  頭像

文章發表人 cyrux 發表於 2015-04-13, 23:38

茶母 寫:
wosoloo 寫:
茶母 寫:
wosoloo 寫:
茶母 寫:
cyrux 寫:
wosoloo 寫:
次次打黎個價都吾岩心水

收正價598?

我個約都差唔多到期,叫我down去500MB重要$258

我都係同佢磨住先,到夠期都唔減先算 :049:

我上年十一月已到期 :048:
cyrux
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-10-02, 13:31

文章發表人 frankiepoon 發表於 2015-04-14, 00:01

茶母 寫:
wosoloo 寫:
茶母 寫:
cyrux 寫:
wosoloo 寫:
次次打黎個價都吾岩心水

收正價598?

HKBN出海點解wosoloo用 :005:
frankiepoon
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-01-01, 17:21

文章發表人 cyrux 發表於 2015-04-14, 00:34

級巨升] 1000M家居寬頻組合
(現升級至1000M連額外家居電話組合)
合約期: 24 個月
組合包括:
- 1000M家居寬頻
- HKBN Wi-Fi (超過11,000熱點)
- 家居電話 (連增值服務)
- 每月200分鐘 IDD0030服務
可享:
- 豁免 1 次搬遷安裝費
- 豁免 1 次上門檢查及維修費
$228 / 月

HKBN咁平 :a005:
係咪差過PCCW好多 :question2:
cyrux
  頭像

2005-10-02, 13:31

文章發表人 frankiepoon 發表於 2015-04-14, 01:19

wosoloo不如叫佢直升10G :a009:
frankiepoon
  頭像

文章發表人 wosoloo 發表於 2015-04-14, 01:21

frankiepoon 寫: wosoloo不如叫佢直升10G :a009:

:063: :063: :063:
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

文章發表人 芬奇 發表於 2015-04-14, 09:45

wosoloo 寫:
frankiepoon 寫: wosoloo不如叫佢直升10G :a009:

:share:
網上行10G PON(無源光纖網絡)服務會在立即開始的先導階段率先向部份特選客戶提供,並計劃於今年第三季開始為廣泛客戶提供服務。
芬奇

2007-11-29, 00:15

文章發表人 wosoloo 發表於 2015-04-16, 23:42

今日打來重係388 :patpat1: :patpat1:
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

文章發表人 wosoloo 發表於 2015-04-16, 23:46

芬奇 寫:
wosoloo 寫:

網上行10G PON(無源光纖網絡)服務會在立即開始的先導階段率先向部份特選客戶提供,並計劃於今年第三季開始為廣泛客戶提供服務。

2G/3G較有用, 10G根本部PC overload
Harddisk r/w 用盡大約400mb, 5G刀多9魚, 除非用ram disk, 但係何來咁多ram :ebsmile:
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

文章發表人 frankiepoon 發表於 2015-04-16, 23:59

wosoloo 寫:
芬奇 寫:
wosoloo 寫:

Harddisk r/w 用盡大約400mb, 5G刀多9魚, 除非用ram disk, 但係何來咁多ram :ebsmile:

SSD Raid 0 :003:
frankiepoon
  頭像

文章發表人 wosoloo 發表於 2015-04-17, 00:15

frankiepoon 寫:
wosoloo 寫:
芬奇 寫:
wosoloo 寫:

SSD Raid 0 :003:

辛苦自已何必 :ebsmile:
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區