誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 30 位訪客

零流明極致全黑 EPSON EH-LS10000雷射4K投影機

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

零流明極致全黑 EPSON EH-LS10000雷射4K投影機

文章發表人 kwswsk 發表於 2015-05-21, 10:38

:a004: :a004: :a004:

EPSON第一款採用雷射光源的4K投影機
    雙雷射光源的設計,不僅可達到彩色1500流明以及白色亮度1500流明的亮度
    光源耐用度最高可達到3萬個小時
    當全黑顯示的時候,更可達到0流明顯示,讓輸出影像能夠呈現更好的對比度
    大尺寸風扇以及銅導管來加強散熱效果,噪音僅有19dBA
    3LCD Reflective反射式面板投影技術

http://www.mobile01.com/newsdetail.php?id=16757

圖檔

「乜話?六萬八?你哋 1 月個陣先話腦場有部「三叔」 40 吋 4KTV 賣 $4,099,一部投影機賣近七皮嘢,咪夠我買十幾部 4KTV,咁點解我仲要買投影機呀?」看官稍安無躁,的確,一部投影機已經賣成 $68,000 睇落真係幾乸脷,但玩投影機好處係夠大,你玩 60 吋又得,玩夠百二、百五吋又得,而且今日小記睇完真機畫面之後,其實覺得只要你負擔得起嘅話,呢部機其實真係值回票價㗎。
kwswsk
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦

2006-10-03, 16:24

Re: 零流明極致全黑 EPSON EH-LS10000雷射4K投影機

文章發表人 芬奇 發表於 2015-05-21, 11:12

:a008: :a008: :a008:
芬奇
Fun區 - 黑龍總司令

2007-11-29, 00:15

Re: 零流明極致全黑 EPSON EH-LS10000雷射4K投影機

文章發表人 bowtie 發表於 2015-05-21, 11:14

:003:

but it's 4K enhancement, not real 4K panel
曾經有個女孩子肯為我而死
跟你在一起, 我寧願死!

曾經有個女孩子要與我共赴黃泉
你再不還我錢, 我就和你同歸於盡!

曾經有個女孩子與我相約到下輩子
想追求我? 下輩子吧!
bowtie
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-23, 00:37

文章發表人 芬奇 發表於 2015-05-21, 11:21

bowtie 寫: :003:

but it's 4K enhancement, not real 4K panel

真4K得sony :question2:
芬奇

2007-11-29, 00:15

文章發表人 bowtie 發表於 2015-05-21, 11:54

芬奇 寫:

wait till the 4K technology is more mature

but laser projector is certainly attractive

:003:
曾經有個女孩子肯為我而死
跟你在一起, 我寧願死!

曾經有個女孩子要與我共赴黃泉
你再不還我錢, 我就和你同歸於盡!

曾經有個女孩子與我相約到下輩子
想追求我? 下輩子吧!
bowtie
  頭像

2004-11-23, 00:37

文章發表人 Cam 發表於 2015-05-21, 15:44

芬奇 寫:

Yes, 3 models 350, 500 (600 in US) and 1100 (1000 discontinued).

JVC is upscaled.
Cam
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-16, 20:17

文章發表人 ep71at 發表於 2015-05-22, 17:04

[quote="kwswsk"] :a004: :a004: :a004:

EPSON第一款採用雷射光源的4K投影機
    雙雷射光源的設計,不僅可達到彩色1500流明以及白色亮度1500流明的亮度
    光源耐用度最高可達到3萬個小時
    當全黑顯示的時候,更可達到0流明顯示,讓輸出影像能夠呈現更好的對比度
    大尺寸風扇以及銅導管來加強散熱效果,噪音僅有19dBA
    3LCD Reflective反射式面板投影技術

「乜話?六萬八?新任青年事務委員會主席劉鳴煒日前指月入1.5萬元的青年,每月儲3,000元2年內吾出去睇戲又吾去曰本,便可「買到尼部投影機」 :share: :share: :share: :share:
ep71at
  頭像

2006-02-26, 22:57

回到 影音 fun 區