誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 28 位訪客

多謝政府

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 多謝政府

文章發表人 Sman 發表於 2015-11-27, 11:59

力奇 寫: 樓上咁多位大佬, 我要3皮幾整窗唔係shine life 我間屋好大, 係話比你地知我比人搵左笨七要3皮幾驗窗前整窗, 所以一樓樓主千幾銀都係濕濕碎only :042:

奇哥真有自知之明,
三萬換膠邊真正貴!
唔信你計計千二工,
最多五工人計六千,
窗手把$幾十DIY,
窗較安全計要成隻,
棚架都是萬元上下,
膠邊老化冇即時危險,
大雨先入水邊死得人,
咁就三皮幾好過搶啦!
利申: 本人同皮蛋/馬田不曾相識.過去或將來都不會亦不可能有非份之想或作扳龍附鳳之舉,深知皮蛋/馬田兄除天賦過人外,心胸極其广阔,之所冒犯.如覺不妥,請告之,小弟定當收皮. 沒錯,係皮蛋個[皮]
Sman
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-02-21, 18:49

文章發表人 motobee 發表於 2015-11-27, 12:24

Sman 寫:
力奇 寫: 樓上咁多位大佬, 我要3皮幾整窗唔係shine life 我間屋好大, 係話比你地知我比人搵左笨七要3皮幾驗窗前整窗, 所以一樓樓主千幾銀都係濕濕碎only :042:

奇哥真有自知之明,
三萬換膠邊真正貴!
唔信你計計千二工,
最多五工人計六千,
窗手把$幾十DIY,
窗較安全計要成隻,
棚架都是萬元上下,
膠邊老化冇即時危險,
大雨先入水邊死得人,
咁就三皮幾好過搶啦!

唔清楚奇叔單位幾大, 一般三皮幾換過晒全屋新鋁窗都得喇!! :003:
motobee
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 sharp9 發表於 2015-11-27, 12:56

motobee 寫:
Sman 寫:

奇哥真有自知之明,
三萬換膠邊真正貴!
唔信你計計千二工,
最多五工人計六千,
窗手把$幾十DIY,
窗較安全計要成隻,
棚架都是萬元上下,
膠邊老化冇即時危險,
大雨先入水邊死得人,
咁就三皮幾好過搶啦!

唔清楚奇叔單位幾大, 一般三皮幾換過晒全屋新鋁窗都得喇!! :003:

奇哥一隻落地大玻璃窗都大過戲院隻幕啦

Sent via Extra7
sharp9
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2011-05-20, 11:14

文章發表人 postmaster 發表於 2015-11-27, 17:27

motobee 寫:
我唔似分身 寫:
motobee 寫: $1380 果D DRY 唧下油唔會幫你續隻拆出來補拉釘, 政府抽驗隨時唔合格! (當然你本身每隻窗較足3隻拉釘便無問題)
2房1廳 $3000/+ 續隻拆出來補拉釘, 四工人上來半日完成 :announce:

另法團會有推薦承辦商, 你信咪幫襯, 法團 :struggle: :money: 你懂的, 我就另外搵喇, 已整左兩個單位!!

其實有邊d項目一定要整?

驗窗o既目的係因樓齡舊, 驚日久失修, 隻窗容易跌落街.
窗較暢順每邊要足3只拉釘/螺絲, 唔足補足佢, 有D偷雞野唔拆出來補只補一邊, 比政府抽驗隨時唔合格!
窗鎖開合要正常, 如果手柄斷左當然要換!
玻璃裂左要換, 唔裂當然唔駛換!
唔開o既窗, 例如抽氣扇果隻唔駛整, 但要用玻璃膠痴死條邊, 証明開唔到!
膠邊呢D唔會理, 純粹你自己覺得大塵/出面街嘈到你唔滿意喜歡便換!
總之係保障到你唔會有野跌到落街果D先要整, 其他野都係 options!

PS. 以上意見不代表本人立場, 完!! :003:

法團 :a009:
http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20151027/s00001/1445922959346
:alarmalarm:
postmaster
  頭像

2005-07-16, 14:51

文章發表人 kmMarkII 發表於 2015-11-27, 18:12

postmaster 寫:
motobee 寫:
我唔似分身 寫:
motobee 寫: $1380 果D DRY 唧下油唔會幫你續隻拆出來補拉釘, 政府抽驗隨時唔合格! (當然你本身每隻窗較足3隻拉釘便無問題)
2房1廳 $3000/+ 續隻拆出來補拉釘, 四工人上來半日完成 :announce:

另法團會有推薦承辦商, 你信咪幫襯, 法團 :struggle: :money: 你懂的, 我就另外搵喇, 已整左兩個單位!!

其實有邊d項目一定要整?

驗窗o既目的係因樓齡舊, 驚日久失修, 隻窗容易跌落街.
窗較暢順每邊要足3只拉釘/螺絲, 唔足補足佢, 有D偷雞野唔拆出來補只補一邊, 比政府抽驗隨時唔合格!
窗鎖開合要正常, 如果手柄斷左當然要換!
玻璃裂左要換, 唔裂當然唔駛換!
唔開o既窗, 例如抽氣扇果隻唔駛整, 但要用玻璃膠痴死條邊, 証明開唔到!
膠邊呢D唔會理, 純粹你自己覺得大塵/出面街嘈到你唔滿意喜歡便換!
總之係保障到你唔會有野跌到落街果D先要整, 其他野都係 options!

PS. 以上意見不代表本人立場, 完!! :003:

法團 :a009:
http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20151027/s00001/1445922959346
:alarmalarm:

應該正名為"發"團

Sent via Extra7
kmMarkII
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2011-07-23, 00:00

上一頁

回到 影音 fun 區