誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 26 位訪客

上一年有五百一十七宗...但點解呢次至嘈

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 上一年有五百一十七宗...但點解呢次至嘈

文章發表人 publicpatrol 發表於 2016-04-26, 01:01

imcoke 寫:
publicpatrol 寫: 如果萬一安檢出事有xx,係咪要航空公司個地勤硬食?定係拉個貨主?

免麻煩
日後唔會再有這種不明文服務
大頭蝦人仕食自己啦

frog 13 frog 13 frog 13

所以機管局係咪應該發聲明講明以後冇呢啲“服務”,
如果唔係機管局咪即係推啲航空公司地勤去死,一係以只可以揾啲機場保安公司人仕去運送人,咁啲地勤咪冇聲出囉。
天下因一人而興, 一國因一人而滅.
我們禁止的不是『愛』,而是在求學階段不適當地表達『愛』的舉止言行。
publicpatrol
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2008-03-14, 11:09

文章發表人 radhk 發表於 2016-04-26, 01:38

同意,但亦不能排除有心人無風起浪

如果件事係無中生有, 就係無風起浪...

機場保安及航空公司已經決定0左要跟正常程序去做, 但有人自恃自己身份地位, 拎住行李硬係要入禁區拎返比個囡, 而迫使前線人員就範. 呢件事就好難話 "無風".

以事論事, 比著呢個係唐唐家庭, 呢件事都好難無人嘈.

更何況係身為政治人物, 無有心人出來抽水先奇怪.
radhk
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2005-11-04, 13:55

文章發表人 我唔似分身 發表於 2016-04-26, 04:16

radhk 寫:

機場保安及航空公司已經決定0左要跟正常程序去做, 但有人自恃自己身份地位, 拎住行李硬係要入禁區拎返比個囡, 而迫使前線人員就範. 呢件事就好難話 "無風".

呵呵, 一年就有五百幾宗, 如果無充足理由(乘客身份/行李有可疑)而又拒絕酌情處理某人, 可以聯想到有人假公製私, 只係唔合自己心意就唔提供相關協助, 仲發大黎搞, 今次真係要內部調查清楚, 清下d瘀血 :gagag:
圖檔
我唔似分身
  頭像

2011-09-25, 17:34

文章發表人 radhk 發表於 2016-04-26, 19:42

我唔似分身 寫:
radhk 寫:

呵呵, 一年就有五百幾宗, 如果無充足理由(乘客身份/行李有可疑)而又拒絕酌情處理某人, 可以聯想到有人假公製私, 只係唔合自己心意就唔提供相關協助, 仲發大黎搞, 今次真係要內部調查清楚, 清下d瘀血 :gagag:

呢個揣測幾有創意. 原來係遇著 "特事特唔辦" 的刁民. 睇睇國泰的聲明. 全力支持前線人員, 咁睇刁民唔只一個, 係成間公司. :modlaugh:

「我想強調國泰航空全力支持前線團隊,並感謝他們辛勤工作,緊守崗位。我們致力保障同事,免其處於任何具潛在保安風險的狀況。」

五百幾宗... 我尋日都提0左大家到底果五百幾宗有幾相 "類似".

雞管局出report, 其實只需要將過程報告, 以佢地專業角度, 總結有冇安全漏洞, 處理有冇失當即可, 點解個report要加埋呢個有引導性的數字? 所以, 雞管局為0左主人0係呢件事上已經算 "仁至義盡".
radhk
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2005-11-04, 13:55

文章發表人 wosoloo 發表於 2016-04-26, 19:52

犯民報紙一味靠老屈, 由689上任前貪污5000萬到今日機場保安事件邊一單有証據既咪拉佢坐監囉!
犯民報紙一味靠老屈, 重要重複重複又重複, 向班黃屍洗腦, 人地解釋可以當聽唔到, 一味重要重複重複又重複咁繼續屈繼續洗腦 :044: :044: :044:
2012新生活之開始.
wosoloo
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 kmMarkII 發表於 2016-04-26, 19:56

wosoloo 寫: 犯民報紙一味靠老屈, 由689上任前貪污5000萬到今日機場保安事件邊一單有証據既咪拉佢坐監囉!
犯民報紙一味靠老屈, 重要重複重複又重複, 向班黃屍洗腦, 人地解釋可以當聽唔到, 一味重要重複重複又重複咁繼續屈繼續洗腦 :044: :044: :044:

算狗掃把喇,人地嘅朋友係喺政府到做㗎,好凊楚689嘅行為㗎

Sent via Extra7
kmMarkII
  頭像

2011-07-23, 00:00

文章發表人 wosoloo 發表於 2016-04-26, 20:18

kmMarkII 寫:
wosoloo 寫: 犯民報紙一味靠老屈, 由689上任前貪污5000萬到今日機場保安事件邊一單有証據既咪拉佢坐監囉!

2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

文章發表人 stallone 發表於 2016-04-27, 23:23

wosoloo 寫:
kmMarkII 寫:

有好多人仲信果吓先至可悲,報紙寫乜佢信乜,689痾個屁都講到放核彈一樣,根本痴膠咗線,人哋限雙非,限奶令,打擊地産佬就提都唔提 :notinterest:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
  頭像

2004-12-08, 18:54

文章發表人 wosoloo 發表於 2016-04-27, 23:44

stallone 寫:
wosoloo 寫:
kmMarkII 寫:

有好多人仲信果吓先至可悲,報紙寫乜佢信乜,689痾個屁都講到放核彈一樣,根本痴膠咗線,人哋限雙非,限奶令,打擊地産佬就提都唔提 :notinterest:

我都好清楚689嘅為人, 佢係仆街D, 但人地依正手續做凸手, 既冇犯法又冇行政失當, 成日玩針對, 比你一人一票選又夾硬話咩公民提名去推返, 正一含家產 frog 11 frog 11 frog 11
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

文章發表人 力奇 發表於 2016-04-28, 00:12

wosoloo 寫:
stallone 寫:
wosoloo 寫:
kmMarkII 寫:

我都好清楚689嘅為人, 佢係仆街D, 但人地依正手續做凸手, 既冇犯法又冇行政失當, 成日玩針對, 比你一人一票選又夾硬話咩公民提名去推返, 正一含家產 frog 11 frog 11 frog 11

明明東北發展係收地起樓壓低私樓樓價, 點知又比人話做官商勾結, 刧貧濟富, 有時都好懷疑成班飯聞, 環保人士, 土地正義聯盟幕後big boss就係地橙商 :043:

https://www.facebook.com/AlvinYeungCP/photos/a.1025453410881396.1073741842.629523323807742/1028067377286666/?type=3&theater
力奇
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 我唔似分身 發表於 2016-04-28, 00:20

wosoloo 寫:
stallone 寫:
wosoloo 寫:
kmMarkII 寫:

而家d人個個只係識得用隻屎眼黎睇野, 特首無番晒上下道行點陣得主班大狐狸, 只要個特首真係為港人做到野, 仆街鬥仆街有咩問題 :a009:
圖檔
我唔似分身
  頭像

文章發表人 fr@nkie 發表於 2016-04-28, 00:43

:a012:
我唔似分身 寫:
wosoloo 寫:
stallone 寫:
wosoloo 寫:
kmMarkII 寫:

而家d人個個只係識得用隻屎眼黎睇野, 特首無番晒上下道行點陣得主班大狐狸, 只要個特首真係為港人做到野, 仆街鬥仆街有咩問題 :a009:

U are damn right!
fr@nkie
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-11-22, 17:40

文章發表人 趙公子 發表於 2016-04-28, 02:02

http://news.mingpao.com/pns/dailynews/w ... 1608376042

消息人士又承認,該517宗courtesy delivery個案全屬機管局失物認領處內的失物,與梁頌昕的個案不同,但機管局並無統計類似個案。

唔知明報個消息人士係乜水﹖ :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:
60D + 350D + GF1
趙公子
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-01-11, 14:40

文章發表人 imcoke 發表於 2016-04-28, 10:13

趙公子 寫: http://news.mingpao.com/pns/dailynews/w ... 1608376042

消息人士又承認,該517宗courtesy delivery個案全屬機管局失物認領處內的失物,與梁頌昕的個案不同,但機管局並無統計類似個案。

唔知明報個消息人士係乜水﹖ :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:

明報
:gagag: :gagag: :gagag:
imcoke
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王

2013-11-07, 23:34

文章發表人 我唔似分身 發表於 2016-04-28, 10:46

趙公子 寫: http://news.mingpao.com/pns/dailynews/w ... 1608376042

失物去到失物認領處就可以酌情處理, 人家面對面反而唔得 :eusa_clap:
圖檔
我唔似分身
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區