誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 28 位訪客

黃之鋒周永康非法集會罪成 羅冠聰煽惑非法集會罪成

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 黃之鋒周永康非法集會罪成 羅冠聰煽惑非法集會罪成

文章發表人 我唔似分身 發表於 2016-07-22, 01:51

imcoke 寫:
hogen 寫:
kwai888qiu 寫: 港大學生會前會長馮敬恩涉及恐嚇、刑事毀壞等罪名被捕,現任會長孫曉嵐表示,學生會中午會約見校方的危機小組,了解校方立場及取態。她說,不希望見到再有其他涉及事件的同學被捕。

孫曉嵐在電台節目表示,曾嘗試聯絡校長馬斐森,但對方不在香港,只回應說會盡量提供協助。

孫曉嵐說,明天會到法庭聲援馮敬恩。

至於同樣涉及案件的港大學生會前外務副會長李峰琦,孫曉嵐說,李峰琦正在台灣實習,她與對方取得聯絡,知道對方已聯絡律師協助。

她認為,當日同學站出來是希望維護自主,希望校方考慮這點,保護同學,不希望校方就事件向警方提供更多證供證據。

秋風起, 三蛇肥...

當初圍學校老師圍得咁爽,又做哂英雄咁,而家知真係犯法要留案底,又要求人地唔好比更多證據出黎,班大學生做野冇腦唔知後果的嗎?
既然做得,就要承擔後果

叫校方唔好交證據
妨礙司法公正

浪費納稅人金錢,
退學啦

叫校方唔好交證據, 妨礙司法公正
上晒電視, 而家係唔係任何一位市民都可以去舉報?
圖檔
我唔似分身
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2011-09-25, 17:34

文章發表人 horsepower 發表於 2016-07-22, 03:13

我唔似分身 寫:
imcoke 寫:
hogen 寫:
kwai888qiu 寫: 港大學生會前會長馮敬恩涉及恐嚇、刑事毀壞等罪名被捕,現任會長孫曉嵐表示,學生會中午會約見校方的危機小組,了解校方立場及取態。她說,不希望見到再有其他涉及事件的同學被捕。

孫曉嵐在電台節目表示,曾嘗試聯絡校長馬斐森,但對方不在香港,只回應說會盡量提供協助。

至於同樣涉及案件的港大學生會前外務副會長李峰琦,孫曉嵐說,李峰琦正在台灣實習,她與對方取得聯絡,知道對方已聯絡律師協助。

她認為,當日同學站出來是希望維護自主,希望校方考慮這點,保護同學,不希望校方就事件向警方提供更多證供證據。

秋風起, 三蛇肥...

當初圍學校老師圍得咁爽,又做哂英雄咁,而家知真係犯法要留案底,又要求人地唔好比更多證據出黎,班大學生做野冇腦唔知後果的嗎?
既然做得,就要承擔後果

叫校方唔好交證據
妨礙司法公正

浪費納稅人金錢,
退學啦

腦生蚤 :coldsweat2:

Sent via Extra7
horsepower
  頭像

2008-08-19, 16:31

文章發表人 horsepower 發表於 2016-07-22, 03:14

stallone 寫:
力奇 寫:
imcoke 寫:
hogen 寫:

秋風起, 三蛇肥...

既然做得,就要承擔後果

叫校方唔好交證據
妨礙司法公正

浪費納稅人金錢,
退學啦

睇D學生咁講真係好單純, 純得黎好on9, on9 till no friend, 人地警方要攞證據係向法庭申請窩卵呀, 有埋窩卵都唔比? 唔比就可以唔使告?

唔怪之得咁容易比人煽動出黎做爛頭卒 :063:

成班岸柒尻,讀乜尻大學吖,皮蛋果個年代啲大學生真係醒依家果啲十萬倍

清朝 :confused2:

horsepower
  頭像

2008-08-19, 16:31

文章發表人 KYO 發表於 2016-07-22, 10:43

horsepower 寫:
我唔似分身 寫:
imcoke 寫:
hogen 寫:

秋風起, 三蛇肥...

既然做得,就要承擔後果

叫校方唔好交證據
妨礙司法公正

浪費納稅人金錢,
退學啦

法律只掛係口邊, 腦裡面根本無法律常識.
KYO
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-12-27, 11:13

文章發表人 imcoke 發表於 2016-07-22, 10:56

KYO 寫:
horsepower 寫:
我唔似分身 寫:
imcoke 寫:
hogen 寫:

秋風起, 三蛇肥...

既然做得,就要承擔後果

叫校方唔好交證據
妨礙司法公正

浪費納稅人金錢,
退學啦

法律只掛係口邊, 腦裡面根本無法律常識.

學生可以坐委員會會議旁聽
己經比足面學生
想參與決策
咪玩啦

唔鐘意時,仲要搞搞震動力

退學啦
唔好浪費網稅人金錢
imcoke
Fun區皇室 - 出野大魔王

2013-11-07, 23:34

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2016-07-22, 11:31

港大前學生會會長馮敬恩,涉嫌在今年1月26日港大校委會在沙宣道開會期間衝擊會場,被控1項刑事恐嚇或公眾地方作出擾亂秩序行為,1項刑事毀壞及1項企圖強行進入罪,在東區裁判法院提堂。馮敬恩否認全控罪,案件押後至9月21日作審前覆核。他獲准繼續以1萬元現金保釋,期間不得接觸任何控方證人。

控方又在庭上透露,將會有錄影片段呈堂。據了解,校委會主席李國章及3名港大保安將以控方證人身份出庭。

裁判官質疑控方提出的公眾地方作出擾亂秩序行為罪是否適當,因為當時的秩序已被破壞,裁判官建議控方檢視公安條例,研究有無更合適的控罪。

控罪指馮敬恩當晚在沙宣道賽馬會跨學科研究大樓正門外,威脅校委會主席李國章會使其人身受損害,意圖令對方受驚,期間高呼「唔好俾李國章走」「隊冧佢」。

呢鑊仲唔杏加橙 ...:clap2hands :clap2hands :clap2hands
kwai888qiu
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 imcoke 發表於 2016-07-22, 11:36

kwai888qiu 寫: 港大前學生會會長馮敬恩,涉嫌在今年1月26日港大校委會在沙宣道開會期間衝擊會場,被控1項刑事恐嚇或公眾地方作出擾亂秩序行為,1項刑事毀壞及1項企圖強行進入罪,在東區裁判法院提堂。馮敬恩否認全控罪,案件押後至9月21日作審前覆核。他獲准繼續以1萬元現金保釋,期間不得接觸任何控方證人。

控方又在庭上透露,將會有錄影片段呈堂。據了解,校委會主席李國章及3名港大保安將以控方證人身份出庭。

裁判官質疑控方提出的公眾地方作出擾亂秩序行為罪是否適當,因為當時的秩序已被破壞,裁判官建議控方檢視公安條例,研究有無更合適的控罪。

控罪指馮敬恩當晚在沙宣道賽馬會跨學科研究大樓正門外,威脅校委會主席李國章會使其人身受損害,意圖令對方受驚,期間高呼「唔好俾李國章走」「隊冧佢」。

呢鑊仲唔杏加橙 ...:clap2hands :clap2hands :clap2hands

唔好咁老定
imcoke

文章發表人 peterso 發表於 2016-07-22, 19:48

imcoke 寫:
hogen 寫:

秋風起, 三蛇肥...

既然做得,就要承擔後果

叫校方唔好交證據
妨礙司法公正

浪費納稅人金錢,
退學啦

除非係醫生/傳媒/神父重有得打下話保密唔交料
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 力奇 發表於 2016-07-22, 20:15

kwai888qiu 寫: 港大前學生會會長馮敬恩,涉嫌在今年1月26日港大校委會在沙宣道開會期間衝擊會場,被控1項刑事恐嚇或公眾地方作出擾亂秩序行為,1項刑事毀壞及1項企圖強行進入罪,在東區裁判法院提堂。馮敬恩否認全控罪,案件押後至9月21日作審前覆核。他獲准繼續以1萬元現金保釋,期間不得接觸任何控方證人。

可能係話同李生鬥飲啤酒,要隊冧佢 :048:
力奇
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 NeTZoO 發表於 2016-07-23, 15:20

力奇 寫: 香港眾志智將羅冠聰仲有無G格參選垃圾會? :question2:

大學生?
我記得集會期間,有一班記者同佢做訪問,有個鬼佬問佢野,問左幾次佢都唔應,
原來佢英文唔得,要搵人幫佢答 :biglaugh2:
NeTZoO
  頭像

2006-02-08, 03:19

文章發表人 imcoke 發表於 2016-07-23, 17:28

NeTZoO 寫:
力奇 寫: 香港眾志智將羅冠聰仲有無G格參選垃圾會? :question2:

大學生?
我記得集會期間,有一班記者同佢做訪問,有個鬼佬問佢野,問左幾次佢都唔應,

咁班垃會老鬼的英文都好過佢地?
imcoke

文章發表人 motobee 發表於 2016-07-23, 18:15

imcoke 寫:
NeTZoO 寫:

大學生?

唔係話歧視, 但佢讀乜野U先得o架.... :043: :043: :043:
motobee
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 力奇 發表於 2016-07-23, 18:59

motobee 寫:
imcoke 寫:
NeTZoO 寫:

大學生?

唔係話歧視, 但佢讀乜野U先得o架.... :043: :043: :043:

讀 fuvk U :048:
力奇
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 imcoke 發表於 2016-07-23, 19:21

力奇 寫:
motobee 寫:
imcoke 寫:
NeTZoO 寫:

大學生?

讀 fuvk U :048:

成日被人笑英文個位tree 根
睇怕都好過班大學生
imcoke

上一頁

回到 影音 fun 區