誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot], joe 和 38 位訪客

碌柒

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 碌柒

文章發表人 hififans 發表於 2016-10-11, 22:56

今次吾死,下次出 on 9 都要死 frog 10
Always want to upgrade but no money
hififans
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-25, 00:47

文章發表人 mtr 發表於 2016-10-13, 19:54

:a011: :a011: :a011:
附加檔案
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 peterso 發表於 2016-10-13, 20:56

圖檔

陳先生:「前幾日先買Note7,睇新聞見到部機可能會爆炸梗係換機啦!我之前都係用開蘋果嘅,點知一換機就搞成咁。」

碌柒有樣睇 :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/201 ... 6_031.html
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 mtr 發表於 2016-10-14, 22:08

http://forum1.hkgolden.com/view.aspx?me ... 04&type=CA

你再唔俾返錢我,我就即刻開機
仲要叉住電坐係佢間鋪用

圖檔

港豬差支sim卡針 三星唔比退貨

圖檔

圖檔
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2016-10-14, 22:54

https://www.facebook.com/wilsonlcc/post ... 2390191731

職員: 盒齊,耳機齊,充電器齊......咦,你支sim卡針呢?_? ?_? ?_?
主角: 卡針? 跌左拿wo,咁細支一早就唔見左啦
職員: 咁先生好抱歉,因為你既配件唔齊既關係,我地係唔可以替你作出更換......
主角: 咁而家姐係點 (即刻攞起部手機)
職員: 即係好抱歉我地係唔可以替你作出更換
主角: 你講多一次?_? ?_? ?_? (手指公放係開機制)
職員: (開始緊張)先生你冷靜D先,你要明白你既配件真係唔齊......
主角: (失望)(眼望住職員)呢個唔係我想要既答案 (開機)
職員: (驚慌)先生你唔好衝動,我立即幫你問下經理可唔可以酌情處理 (即刻衝入office問)
(三叔手機開機聲響起,D人聽到之後望過來,見到我渣住Note 7就開始驚
有人就叫我冷靜D,班女人就企左係到唔敢郁係到喊)
主角: 冷靜? 我仲唔算冷靜啊,再唔冷靜我就攞埋小米尿袋來充電啦
(玩左陣手機之後,經理出來,隔我幾丈遠)
經理: 先生你冷靜D先......
主角: 隔我咁遠做乜啊? 我有菌啊? 咁遠聽撚到你講野啊? (行過去)
(丫佢老闆,我一路行佢就一路退後,最終就比我逼左去牆角)
經理: (唔敢開眼,哭腔) 先生你唔好咁好唔好?
主角: 我點啊?
主角: (視死如歸) (攞埋個小米尿袋出來充電)
主角: 我而家攞埋個尿袋出來充埋電,咁又點啊?
經理: (喊) 先生我換俾你我換俾你,你唔好充電好唔好啊
主角: 我而家又唔想換啦喎
經理: 我地錯啦對唔住啊,請你接受我地既道歉啦:~( :~( :~(
主角: 錢呢?
職員: (又隔幾丈遠) 錢係到,錢係到。
主角: (行過去攞錢) 下次唔好咁啦!
主角: (放Note 7 同尿袋係經理面前) 你對我咁好,我送埋個尿袋俾你啊
經理: 嗚嗚嗚:~( :~( :~(
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 力奇 發表於 2016-10-15, 00:34

連三星香港都咁講, 分銷商收唔齊配件分分鐘同三星攞唔到錢, 你叫分銷商可以點做? :063:

http://www.samsung.com/hk/news/corporate/latest-statement
有收據正本的Galaxy Note7及同時購買的原廠配件將可獲全數退款

8年前買部三星電視機已經奶鑊勁, 比CS centre玩到謝, 估唔到今時今日都仲係咁, 完全無改變過 :maskman: :005:
力奇
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 frankiepoon 發表於 2016-10-15, 01:12

D04 :003:
frankiepoon
  頭像

2007-01-01, 17:21

文章發表人 chardchard 發表於 2016-10-15, 10:47

買得起呢部都唔缺錢, 就日日帶個埋尿袋上出差電, write off 佢
chardchard's album

人實在不能太窮, 否則很多事都會窒礙難行.

小時候華麗的宮廷,原來只是假象而已.
雖然宮中人來人往,但是宮廷是寂寞的, 也許大家都因為孤單寂寞,才會妒忌跟猜疑.
妳要體諒她們,要同情她們才是, 正如妳堅守妳的原則一樣,要多體諒這些人.

逄賭必勝

圖檔
chardchard
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-09-12, 21:15

文章發表人 peterso 發表於 2016-10-15, 12:01

美今起禁帶三星Note 7上機 違者恐被起訴
2016年10月15日 09:01 任鳳儀/綜合整理

南韓三星手機Galaxy Note 7已被美國列入飛航安全危險物品。美國交通運輸部周五發布緊急命令,自今(15)日中午起,在美國禁止將Note 7帶上飛機,違者恐遭罰款甚至面臨起訴。

據外電報導,這項禁令將自美東時間15日中午12時開始實施(台北時間時間16日零時),在美國起降的所有班機,禁止乘客帶Note 7上飛機或放入行李託運。

美國交通運輸部長福克斯(Anthony Foxx)在聲明中表示:「我們瞭解禁止攜帶這些手機上飛機將造成部分乘客不便,但飛機上所有人員的安全必須優先考量。」

聲明中指出,如果發現乘客攜帶已被停產的三星Note 7手機,在乘客丟棄手機前不能登機;若帶進飛機被查獲,不但會被沒收,乘客還可能面臨被罰款甚至遭刑事起訴。

(工商)

文章來源:All Samsung Galaxy Note 7 phones banned from US air travel

http://www.chinatimes.com/realtimenews/ ... 254-260408

碌柒 = 圖檔 frog 32 frog 32 frog 32 frog 32
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

上一頁

回到 影音 fun 區