誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 15 位訪客

到你爭取到,你老豆老母會話你知無野撈,成家無飯開

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

到你爭取到,你老豆老母會話你知無野撈,成家無飯開

文章發表人 mtr 發表於 2019-08-20, 22:37

https://bit.ly/2Mj8uTw

【年輕人,要吃飯啊 !】

「我和爸爸沒有對話了,通常我夾餸回房吃。」、「我早出晚歸,避開家人。」於示威現場的前線年輕人如此說,他們有的是大學生,有的是初中生。每當行動回家,換來是家人的怒視、責罵,家裏家外都成為「抗爭地」。

8月5日罷工當天,有從事電影工作的人購買二百個飯糰,到現場派發給示威者。飯糰,只能充飢,但有多少年輕人,多久沒有與家人好好吃地吃一頓飯呢?

一位大學生、前線示威者因參與示威活動與家人冷戰,說:「假如有一天,能成功爭取訴求,我最想回家,永遠最想吃住家飯。」
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: 到你爭取到,你老豆老母會話你知無野撈,成家無飯開

文章發表人 peterso 發表於 2019-08-20, 22:48

倒落廁所過餵呢班仆街
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 chrisw 發表於 2019-08-21, 00:52

停D學生零用錢啦,咁有主見,咁惡
LCD: Sony 40"
AV Amp: Pioneer VSX-LX55
Blu-ray Player: Pioneer BDP-LX55
Game Console: Sony PS3 60GB
Speaker-Front: KEF LS50
chrisw
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-02-04, 00:08

文章發表人 力奇 發表於 2019-08-21, 03:44

HK01都會出呢啲新聞稿? :a005:
力奇
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 bubblegumcrisis 發表於 2019-08-21, 10:23

chrisw 寫: 停D學生零用錢啦,咁有主見,咁惡

佢地現在攪社運分分鍾搵得仲多過老豆老母 :043:
bubblegumcrisis
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2011-03-07, 14:08

文章發表人 chrisw 發表於 2019-08-21, 11:42

相信前缐未必有著數
Blu-ray Player: Pioneer BDP-LX55
chrisw
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 Siu 發表於 2019-08-21, 12:45

力奇 寫: HK01都會出呢啲新聞稿? :a005:

製造新聞令人以為反對派眼中嘅暴徒有幾無奈,孤軍作戰,獨自承受,勇於承擔...
令人感覺一班示威者以至暴徒係義士,對香港無私奉獻,不惜犧牲,情操幾X高尚!

你哋班PK點解可以唔支持佢哋?
點可以唔幫手令佢哋達到佢哋嘅理想佢哋嘅目的?
你哋一直做沉默塘邊鶴甚至反對派,仲係人來嗎?

咁X巴閉就味食屋企住屋企!
仲好意思大大聲話夾餸入房食? :biglaugh:
Siu
  頭像

2004-12-05, 13:24

文章發表人 chrisw 發表於 2019-08-21, 14:33

過咗18歲可以唔洗養佢
chrisw
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

回到 影音 fun 區