誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 30 位訪客

[灣區] 今朝的廣東省高考作文題目

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

[灣區] 今朝的廣東省高考作文題目

文章發表人 mtr 發表於 2021-06-07, 15:23

:a003:
附加檔案
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: [灣區] 今朝的廣東省高考作文題目

文章發表人 mtr 發表於 2021-06-07, 15:29

"人民日報" 的 weibo 有其他省市的高考語文作文題目,相信考開 DSE 的同學多數唔知點入手:

https://weibo.com/2803301701/Kj3Ai5NWq? ... 3051540945
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 Campagnolo 發表於 2021-06-07, 16:27

中國嘅教育方針同中國特色社會主義思想係永遠分唔開嘅,康港實行一國兩制,康港人對中國特色社會主義思想冇深度認識都係正常嘅,最好笑嘅係,時不時都聽見一部分港人話,佢哋係愛國㗎只係不愛黨,想將黨同國分開真係too simple and naivete。
Campagnolo
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-23, 02:04

文章發表人 joe 發表於 2021-06-07, 17:20

frog 3 frog 3 frog 3
joe
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-03-17, 09:35

文章發表人 imcoke 發表於 2021-06-07, 23:42

好多香港人,要用自已方式去理解中共/中國
但用這角度之前

先用中共/中國角度先去理解吧

:010: :010: :010:
imcoke

2013-11-07, 23:34

文章發表人 mtr 發表於 2021-06-08, 11:07

有睇 CCTV 的建黨百周年特備歷史劇 "覺醒年代" (youtube 有足本) 會有幫助。唔悶唔八股架,D 對白更加句句到肉 :a012:

imcoke 寫: 好多香港人,要用自已方式去理解中共/中國
但用這角度之前

先用中共/中國角度先去理解吧

:010: :010: :010:
圖檔
mtr
  頭像

回到 影音 fun 區