誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 40 位訪客

最後考慮........

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

文章發表人 史史 發表於 2005-05-02, 23:23

皇馬廿三 寫:俾我一定係1. :a012: :a012:

典解?? :a013: :a013:
*****我最 LIKE 的囡囡*****

圖檔圖檔
史史
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-23, 06:54

文章發表人 tonyling 發表於 2005-05-02, 23:34

我揀...Yamaxx Z9...音場多野玩... :001:
tonyling
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-20, 11:34

文章發表人 肥 Yo 發表於 2005-05-02, 23:40

Except for amp, any idea of change of speakers?

http://www.manger-msw.com/en/produkte/i ... oboxen.jpg

:share: :share:
肥 Yo
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2004-12-23, 20:48

文章發表人 肥 Yo 發表於 2005-05-02, 23:50

http://www.manger-msw.com/en/produkte/schallsys.html

:share: :share: :share:

It is recommended by Mr.O....but very expensive so that it is not suitable to me.
肥 Yo
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2004-12-23, 20:48

文章發表人 柱仔 發表於 2005-05-03, 02:20

史史 寫:

有乜典解, 虛榮嘛....唔係A11就Z9 :devil: :devil: :devil:
世事多變, 豈可盡如人意, 我一切嘅決定, 都似係冇乜意義.......試過灰心, 經過失敗, 老虎都要得嘅得嘅....一定得........嘥氣....... :unhappy: :unhappy: :unhappy:

圖檔 圖檔
柱仔
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-16, 18:48

Re: 最後考慮........

文章發表人 LoFi 發表於 2005-05-03, 02:29

史史 寫:今個禮拜六或日決定去買o野啦,最後考慮...........

1.) 釘龍 A11XV
2.) 也嗎嗎 Z9 (但要整個個櫃,好煩)
3.) 也嗎嗎 2500 + Odyssey HT3 後級
4.) 釘龍 3805 + Odyssey HT3 後級
5.) 其他選擇,請提議

:sorry: :sorry: :sorry:

小弟會揀 AV amp ,當 AV 前級用,

再加一部質素好少少 multi-channel 後級。 :053:

因為 AV amp ,成日轉款,真係追到氣咳。 :confused:

小弟都係剛賣左部 AX-1 :045:

買番部新款 Y 記中價 AV amp , :inlove2:

但係,部後級用禁耐,冇投訴。 :a003:
LoFi
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-19, 23:53

文章發表人 柱仔 發表於 2005-05-03, 02:36

LoFi兄, 你呢個係理性嘅選擇 :a012: :a012: :a012:

不過.....我都係要虛榮嘅選擇.......
世事多變, 豈可盡如人意, 我一切嘅決定, 都似係冇乜意義.......試過灰心, 經過失敗, 老虎都要得嘅得嘅....一定得........嘥氣....... :unhappy: :unhappy: :unhappy:

圖檔 圖檔
柱仔
  頭像

文章發表人 Wharf 發表於 2005-05-03, 02:39

柱仔 寫:
史史 寫:

有乜典解, 虛榮嘛....唔係A11就Z9 :devil: :devil: :devil:

我就一定1喇, 最新同like天龍 :001:
虛榮就買lexicom, cary, cello, mcintosh啦 :devil: :devil:
Wharf
  頭像

2005-04-12, 14:40

文章發表人 柱仔 發表於 2005-05-03, 02:41

Wharf 寫:
柱仔 寫:
史史 寫:

我就一定1喇, 最新同like天龍 :001:
虛榮就買lexicom, cary, cello, mcintosh啦 :devil: :devil:

果D唔係叫虛榮, 係叫有錢.....

圖檔 圖檔
柱仔
  頭像

文章發表人 newbie 發表於 2005-05-03, 06:17

小弟認為3會係最實際的選擇,AV制式和功能成日變,所以買部齊功能弱輸出的AV amp加部power amp最理想,日後轉AV amp唔使禁傷,一樣唔使買禁貴,而部power amp下次又用得番,其實禁樣的組合是方便轉功能而經常保持固定音質和輸出,睇落唔錯,細佬下次轉7.1會用這個模式。 希望無諗錯野。

:hello:
newbie
  頭像

2004-11-23, 06:16

文章發表人 chowchow 發表於 2005-05-03, 09:35

newbie 寫:小弟認為3會係最實際的選擇,AV制式和功能成日變,所以買部齊功能弱輸出的AV amp加部power amp最理想,日後轉AV amp唔使禁傷,一樣唔使買禁貴,而部power amp下次又用得番,其實禁樣的組合是方便轉功能而經常保持固定音質和輸出,睇落唔錯,細佬下次轉7.1會用這個模式。 希望無諗錯野。

支持"3", Lofi 兄的說法有道理 :a012: :a012:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 1993 發表於 2005-05-03, 10:24

1 啦,半年後有Z10 ,再半年 AX12 ,再半年 Z11 ....
  頭像

2005-03-30, 17:49

Re: 最後考慮........

文章發表人 史史 發表於 2005-05-03, 10:41

初哥 寫:係咪要諗下係聽歌同睇戲佔既比例先呢??? :dont_un: :dont_un: :dont_un:

問o左自己(真心話),睇戲七成,聽歌三成。布吉男style!! :confused: :confused:

圖檔圖檔
史史
  頭像

文章發表人 史史 發表於 2005-05-03, 10:44

肥 Yo 寫:http://www.manger-msw.com/en/produkte/schallsys.html

:share: :share: :share:

It is recommended by Mr.O....but very expensive so that it is not suitable to me.

肥 Yo(Jason),我依家唔會考慮啦,因為根本對喇叭都未去到應有 level........ 況且睇戲大於聽歌(就算聽歌都係流行曲為主),依家對喇叭已經好足夠。

圖檔圖檔
史史
  頭像

文章發表人 史史 發表於 2005-05-03, 10:47

newbie 寫:小弟認為3會係最實際的選擇,AV制式和功能成日變,所以買部齊功能弱輸出的AV amp加部power amp最理想,日後轉AV amp唔使禁傷,一樣唔使買禁貴,而部power amp下次又用得番,其實禁樣的組合是方便轉功能而經常保持固定音質和輸出,睇落唔錯,細佬下次轉7.1會用這個模式。 希望無諗錯野。

呢個都係我o既理性諗法,但........ :devil: :devil: :devil:

圖檔圖檔
史史
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區