誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 16 位訪客

高清廣播100fun

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

文章發表人 cocacola99 發表於 2007-12-05, 15:30

pixel magic has launched a decoder mei?? :dont_un:
Display: Panasonic P50V10 (Nanotech #320)
BDP: Denon 2500 (Kimber PK14)
DVDP: Toshiba XDE
CDP: emmlabs TSD1+ DAC2 (Powersnake Python Vx, Acrolink 7n-2070II XLR)
Speakers: Ologe Acoustic The TEN, Zero, One
2-channel Amp: Mcintosh C2300 (Ologe PC) + Mcintosh MC1.2kw (Ologe PC, Acrolink 7n-2070II XLR)
Power processor: CSE-TX1200
AV Pre Amp: Onkyo PR-SC5507
AV Power Amp: Theta Dreadnaught II
Subwoofer: ??????
cocacola99
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-10-20, 19:31

文章發表人 Kenji1107 發表於 2007-12-05, 15:31

我想問.............

d set-top box有冇色差out put架??

唔行hdmi..得唔得??

覺得自己好鬼out :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
任何圈子,任何地方
總會存在唯恐天下不亂的人,
那個地方曾經甚至現在也好​好,
錯的不是"人不應該走在一起",
錯的是我們忘記為何走在一起​.
Kenji1107
  頭像

2005-06-13, 05:29

文章發表人 小小Pat 發表於 2007-12-05, 15:36

Kenji1107 寫:我想問.............

覺得自己好鬼out :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

有色差!唔係舊電視點用! :ebsmile:
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

2004-11-16, 16:32

文章發表人 明仔 發表於 2007-12-05, 15:38

小小Pat 寫:

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
明仔
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-04-19, 15:52

文章發表人 Kenji1107 發表於 2007-12-05, 15:51

o岩o岩蛇左去北角間兇澤...

個sales同我講...北角未有cover....

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

果度連demo都冇...

...........................................
任何圈子,任何地方
Kenji1107
  頭像

Re: 高清電視100fun

文章發表人 仕嘉 發表於 2007-12-05, 15:54

yawoo 寫:
仕嘉 寫:
大家樂王子 寫:- 數碼地面電視覆蓋範圍@Google Map
- Olevia Set Top Box ~$1990
- USB AverMedia ~$799
- Pixel Magic ~$2680
- Picazzo ~$

香港

九龍

新界

離島

可集中係度做測試, 咁方便睇 :ebsmile:

USB AverMedia ~$799 有得賣未? :a013:

聽講未有. 又聽講聽日或星期五有貨到腦場. :ebsmile:

期袋 :love_china:
勉強中.....
圖檔
圖檔I believe I can fly...I believe I can touch the sky...
圖檔
圖檔
仕嘉
  頭像

2005-08-17, 18:46

文章發表人 大家樂王子 發表於 2007-12-05, 15:54

kwok 寫:mongkok 而家有冇cover??

:sorry: :sorry:

一定有, 唔係 d 鋪頭點做 demo ?? :ebsmile:
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
大家樂王子
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-11-22, 14:17

文章發表人 小小Pat 發表於 2007-12-05, 15:58

固體蛇 寫:
明仔 寫:
小小Pat 寫:

:clap2hands :clap2hands :clap2hands

等緊出多o的set top box選擇 :question2: , o甘可以買隻好o的同等跌o下價 :003: 只要有色差, 我部舊display都可以有local hd broadcast signal食

我估要等到有錄影機出先會減價,而家第一水實要賺!佢地都跟廣管局建議賣2K,吹佢地唔賬! :confused:
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

2004-11-16, 16:32

文章發表人 Kenji1107 發表於 2007-12-05, 16:01

小小Pat 寫:
固體蛇 寫:
明仔 寫:
小小Pat 寫:

等緊出多o的set top box選擇 :question2: , o甘可以買隻好o的同等跌o下價 :003: 只要有色差, 我部舊display都可以有local hd broadcast signal食

我估要等到有錄影機出先會減價,而家第一水實要賺!佢地都跟廣管局建議賣2K,吹佢地唔賬! :confused:

我聽d c兄講...

用室內天線已經好正

咁咪唔洗等佢轉大廈天線... :a013: :a013: :a013:
任何圈子,任何地方
Kenji1107
  頭像

文章發表人 DonDon 發表於 2007-12-05, 16:03

Kenji1107 寫:
小小Pat 寫:
固體蛇 寫:
明仔 寫:
小小Pat 寫:

我聽d c兄講...

用室內天線已經好正

咁咪唔洗等佢轉大廈天線... :a013: :a013: :a013:

:struggle: :struggle: :struggle:
圖檔
DonDon
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長

2006-01-26, 14:19

文章發表人 kurobomb 發表於 2007-12-05, 16:10

DonDon 寫:
小小Pat 寫:
固體蛇 寫:
明仔 寫:
小小Pat 寫:

我聽d c兄講...

用室內天線已經好正

:struggle: :struggle: :struggle:

始終都係要睇番室內個信號強弱. :love_china: :love_china:
圖檔
kurobomb
  頭像

2006-02-08, 16:47

文章發表人 kurobomb 發表於 2007-12-05, 16:12

Kenji1107 寫:o岩o岩蛇左去北角間兇澤...

個sales同我講...北角未有cover....

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

果度連demo都冇...

...........................................

Sales 信 :dont_agree: 過. 慈雲山發射站應該 cover 到北角.
圖檔
kurobomb
  頭像

2006-02-08, 16:47

文章發表人 迷人王 發表於 2007-12-05, 16:25

依家D機頂盒,有無呢樣野:

要享受t v b互動功能服務
MHEG-5中間件為必然之選

香港的數碼地面電視服務將於2007年12月31日正式推出,屆時,觀眾除可享受到最優質的高清畫面及嶄新節目外,更可兼得數碼地面電視的重要功能 ── 互動服務,包括電子節目指南、新聞頭條、天氣報告、財經資訊、節目增值數據服務,及其他如投票、電視購物等的網上互動服務。

然而,如要享用數碼地面電視帶來的上述好處,機頂盒 (或稱接收器)必須要有符合電視廣播機構標準的中間件。為保障第一時間購置機頂盒的觀眾的消費利益,電視廣播機構應盡快公布他們對中間件標準的要求。

電視廣播有限公司 (無铫電視) 選取了MHEG-5作為其互動服務的中間件,因為此中間件獲英國廣泛採用(英國是全球最成功的數碼地面電視市場之一),並迅將為新西蘭所選用,另新加坡亦可能跟隨。

此外,本台設計了一個全新的標籤,以顯示能支援無铫電視互動服務的機頂盒。

而今天,本台十分高興向大家宣布香港首個具備T V B互動功能的機頂盒已正式面世。

本台鼓勵所有機頂盒生產商及零售商支持香港數碼地面電視廣播的進一步發展,將MHEG-5中間件加入機頂盒內。

本台希望所有消費者小心認清T V B互動功能標籤,正確選購升級版機頂盒,因為這才能享受數碼地面電視廣播帶來的所有優點,而不是其中的一些好處。
最後由 迷人王 於 2007-12-05, 16:46 編輯, 總共編輯了 1 次
迷人王
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-05-23, 19:32

文章發表人 Kenji1107 發表於 2007-12-05, 16:30

固體蛇 寫:
小小Pat 寫:
固體蛇 寫:
明仔 寫:
小小Pat 寫:

我聽d c兄講...

用室內天線已經好正

o甘可能有排等 :a002:

:struggle: :struggle: :struggle: :struggle:
任何圈子,任何地方
Kenji1107
  頭像

文章發表人 motobee 發表於 2007-12-05, 20:05

[quote="迷人王"]依家D機頂盒,有無呢樣野:

要享受t v b互動功能服務
MHEG-5中間件為必然之選

香港的數碼地面電視服務將於2007年12月31日正式推出,屆時,觀眾除可享受到最優質的高清畫面及嶄新節目外,更可兼得數碼地面電視的重要功能 ── 互動服務,包括電子節目指南、新聞頭條、天氣報告、財經資訊、節目增值數據服務,及其他如投票、電視購物等的網上互動服務。

然而,如要享用數碼地面電視帶來的上述好處,機頂盒 (或稱接收器)必須要有符合電視廣播機構標準的中間件。為保障第一時間購置機頂盒的觀眾的消費利益,電視廣播機構應盡快公布他們對中間件標準的要求。

電視廣播有限公司 (無
motobee
  頭像

2004-11-26, 13:00

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區